200גרםגבינות קשות מגוררות (השתמשתי במוצרלה וגאודה)
75גרםחמאה מומסתלפרווה - שמן זית
2שיני שום כתושות
כףעשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה/בזיליקום/טימין)
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל החומרים ו 240 מ"ל מהמים (כוס) ומתחילים לערבל עם וו לישה במהירות איטית. עד שהבצק מתגבש סביב הוו ונפרד מדפנות הקערה. הבצק צריך להיות רך ולא דביק. לאחר כדקה של לישה בודקים את הבצק ואם הוא נראה יבש מוסיפים בהדרגה עוד מעט מים, תוך כדי לישה במהירות איטית.
משמנים מעט את הבצק מלמעלה ומניחים לו לתפוח עד שמכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי).
מחלקי םאת הבצק ל 8 חלקים (כ 110 גרם לכל חלק) ומגלגלים לכדורים. מניחים לבצק לנוח על משטח משומן כחצי שעה.
ממיסים את החמאה יחד עם השום הכתוש ועשבי התיבול ומערבבים.
לעיצובה קובנה – משמנים מעט כדור בצק בחמאת השום ומשטחים אותו לעובי הכי דק שאפשר. אם הבצק מתכווץ בחזרה מניחים לו לנוח כמה דקות וממשיכים לשטח אותו. מורחים על הבצק שכבה דקה של חמאת שום ומפזרים במרכז שלו פס של גבינות. סוגרים שליש ימני של הבצק על הגבינות ומעליו מניחים את השליש השני. מורחים על הבצק עוד שכבה דקה של חמאת שום ומגלגלים אותו לאורכו. משמנים את הקובנה במעט חמאת שום ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
מסדרים את הקובנות בסיר משומן כך שהחלק המגולגל יהיה כלפי מעלה. מניחים לבצק לתפוח במשך כחצי שעה.
מכסים את הסיר במכסה ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ 40 דקות. לקראת סוף האפיה מסירים את המכסה על מנת לתת לחלק העליון להשחים.
הערות:אפשר לאפות בסיר ג'חנון ואז יתקבל המראה השטוח בחלק העליון של הקובנות. אם אין סיר ג'חנון ורוצים את המראה השטוח אפשר להניח על הבצק נייר אפיה ומעליו להניח תבנית ובתוכה משקולת (קטניות או כדורי קרמיקה לאפיה).