500גרםקמח לבן או קמח לחם או קמח פיצה3.5 כוסות מדידה
כףשמרים יבשים
כףסוכר
1.5כוסותמים360 מ"ל יתכן שהכמות תשתנה
1כפיתמלח
3 כפותשמן זית45 מ"ל
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים את יתר הרכיבים, כאשר מתחילים בכוס ובע של מים ומערבלים עם וו לישה כ 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. במידת הצורך אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מעט מים ומערבלים.
משמנים את הבצק ומכסיפ את הקערה. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל 8 חלקים במשקל של כ 110 גרם, מגלגלים לכדורים ומניחים על משטח משומן למשל 10-30 דקות.
מחממים מחבת שטוחה ומשמנים אותה בשכבה דקה של שמן.
משטחים כדור בצק למעין פיתה שטוחה, רצו לא דקה מדי, ומעבירים למחבת החמה. לאחר דקה כשהבצק מפתח בועות הופכים את הלאפה לצידה השני ומטגנים כדקה שתיים נוספות עד להשחמה. רצוי לכסות את המחבת במכסה בזמן הטיגון.
מעבירים את הלאפות המוכנות למגבת ומכסים אותן כדי לשמור על הלחות והגמישות שלהן.