Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
עוגת תותים בחושה מנצחת
מצרכים:
120
גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות
200
גרם
סוכר לבן
כוס
2
ביצים בטמפרטורת החדר
2
כפות
שמן צמחי (חמניות, קנולה וכו')
1
כפית
תמצית וניל
210
גרם
קמח לבן
כוס וחצי
1.5
כפיות
אבקת אפיה
0.5
כפית
מלח
200
מ"ל
יוגורט או שמנת חמוצה
מיכל
1/2
סלסלת
תותים חצויים לשניים
2
כפות
סוכר לבן לפיזור מעל
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים בין כל הוספה.
מוסיפים את השמן ותמצית הוניל ומערבלים
מוסיפים את הקמח והיוגורט לסירוגין בכמה מנות, כשמתחילים עם הקמח. לסיום מוסיפים אבקת אפיה ומלח ומערבלים עד שהתערובת קרמית וסמיכה מעט.
יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית ומפזרים מעל תותים. מכסים ביתרת התערובת ומקשטים בתותים. ניתן לקמח מעט את תחתית התותים כדי להפחית שקיעה שלהם בתערובת.
אופים 35-35 דקות בתנור שחומם ל 170 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגת להתקרר מעט לפני ההגשה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth