בקערת המיקסר מערבבים קמח עם שמרים. מוסיפים את יתר החומרים למעט הגבינות, ומערבלים במהירות נמוכה עד שהבצק מתחיל להתגבש.
מוסיפים את המוצרלה המגוררת ומערבלים במשך כמה דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק וגמיש.
משמנים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שיכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים)
מחלקים את הבצק לכ- 18 כדורים (כ 60 גרם לכל כדור, כמובן אפשר כל גודל שתרצו) ומניחים לתפיחה לבערך 20 דקות. בינתים מחממים את השמן במחבת לטמפרטורה שבין 170 ל 190 מעלות.
מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק משני הצדדים עד שישחימו ומעבירים לכלי עם נייר סופג.אם רוצים לאפות - מברישים את הסופגניות (שעכשיו יהיו לחמניות :-) ) בביצה מעורבבת עם מעט מים ואופים כ 10 דקות ב 170 מעלות עד שהן שחומות.