3 כפותריבת דובדבנים או ריבה אדומה אחרת מדוללת במים רותחים
אפשרות אחרת - סירופ דובדבני אמרנה
הוראות הכנה:
הערה מקדימה חשובה - ההעוגה הזו כוללת כמה שלבי הכנה וגם המתנה בין השלבים לקרור התערובות. המתכון פה מפרט את ההכנה במרוכז לכל שכבה.
להכנה נוחה ויעילה יותר מבחינת לוחות זמנים מומלץ לקרוא את ההסברים בבלוג על שלבי ההכנה ושלבי העבודה השונים.
טורט
מקציפים את הביצים עם הסוכר תמצית והניל והמלח עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
מוסיפים בהדרגה את הקמח ב 3 מנות ומערבבים בקיפול או בערבול איטי מאוד במיקסר.
מעבירים לתבנית בקוטר 22 - או ל 2 תבניות (כדי לא להתעסק עם חיתוך העוגה ל 2 שכבות)
אופים במשך כ 15-25 דקות עד שהטורטים מוכנים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מצננים היטב (ראו טיפים במתכון לגבי שלבי הצינון לקבל טורט ישר ואחיד).
אם הכנתם בתבנית אחת - לפני ההרכבה חותכים את העוגה ל 2 חצאים)
מכינים תערובת ג'לטין לשני המוסים
מערבבים בקערה את הג'לטין והמים ומניחים בצד לפחות רבע שעה עד שהתערובת מתמצקת.
מוס שוקולד רובי
ממיסים יחד במיקרו את השוקולד ו- 150 מ"ל שמנת מתוקה, בפולסים של חצי דקה וערבוב בין כל סבב חימום.
מעבירים למקרר (או למקפיא - ראו טיפ במתכון המפורט) עד שהתערובת קרה.
מוסיפים לתערובת 200 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת קרם יציב.
אם רוצים לחזק את הצבע מוסיפים מעט צבע מאכל אדום או ורוד.
ממיסים מחצית מתערובת הג'לטין במיקר ל 10 שניות, מוסיפים את הג'לטין לתערובת המוס תוך כדי ערבול במיקסר. חשוב לפעול בהדרגה, ומהר כדי שהג'לטין לא יתגבש במהלך ההוספה. (לטיפים נוספים על ג'לטין ראו התייחסות מפורטת במתכון)
מוס שוקולד לבן
ממיסים יחד במיקרו את השוקולד ו- 150 מ"ל שמנת מתוקה, בפולסים של חצי דקה וערבוב בין כל סבב חימום.
מעבירים למקרר עד שהתערובת קרה.
מוסיפים לתערובת 150 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת קרם יציב.
ממיסים מחצית מתערובת הג'לטין במיקר ל 10 שניות, מוסיפים את הג'לטין לתערובת המוס תוך כדי ערבול במיקסר.
קישוט שבבי שוקולד רובי
ממיסים את השוקולד בעדינות במיקרו (חשוב לערבב כל חצי דקה).
יוצקים את השוקולד על נייר אפיה ומשטחים. מכסים בנייר נוסף ומגלגלים את הניירות לגליל. מעבירים למקרר להתמצקות של השוקולד.
לפני הקישוט מועכים מעט את הגלילים כדי שהשוקולד יישבר ופותחים את הגלגול. יתקבלו שבבים של שוקולד.
הרכבה
מרפדים את הרינג/התבנית בשקף.
מסדרים שכבת טורט אחת ומברישים בריבה המדוללת במים רותחים.
יוצקים על הטורט את מוס הרובי (לא לשכוח לשים שקף ברינג!!) מעבירים להקפאה לשעה שהמוס יתמצק מעט.
מסדרים על המוס שכבה שניה של טורט ומרטיבים בריבה המדוללת במים
יוצקים את מוס השוקולד הלבן. מעבירים להקפאה עד שהמוס הלבן יתייצב.
קישוט העוגה
מקצפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר/אינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב יחסית מוסיפים מעט צבע מאכל לקבלת קרם ורוד.
מזלפים את הקצפת הורודה בשולי העוגה.
מפזרים במרכז העוגה את שבבי השוקולד. מחזירים למקרר או למקפיא עד ההגשה.
מומלץ להגיש את העוגה כשהיא מעט קפואה, אולם אם הכנתם עם הג'לטין אין בעיה להגיש אותה גם מהמקרר.