Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
עוגת מוס שוקולד קלילה
מצרכים:
200
גרם
שוקולד מריר
200
גרם
חמאה
לגירסת פרווה מחמאה או נטורינה
6
ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
200
גרם
סוכר לבן
כוס
כפית
תמצית וניל
קורט
מלח
200
מ"ל
שמנת מתוקה + 2 כפות אבקת סוכר לקישוט - לא חובה
הוראות הכנה:
בקערת המיקרו ממיסים שוקולד וחמאה
מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד, מערבבים ומעבירים לחצי דקה נוספת למיקרו (כדי שהחלמון יעבור חימום נוסף ולא יהיה "חי")
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד לקבלת תערובת בהירה ויציבה.
מקפלים בהדרגה את תערובת החלבונים לתערובת בשוקולד - ב 3 מחזורי הוספה. מערבבים בעדינות באמצעות לקקן עד שהתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית 2/3 מתערובת המוס ומשאירים שליש בקערה. את המוס שנשאר מכסים בניילון נצמד ושומרים במקום קריר או במקרר.
אופים את תערובת המוס שבתבנית בתנור שחומם ל 180 מעלות למשך 20-25 דקות. העוגה תתרומם ולאחר הקרור תצנח כי אין בה קמח.
כשהעוגה התקררה יוצקים מעל את תערובת המוס ומעבירים למקרר לקרור.
להגשה מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ובעזרת כף יוצקים את הקצפת מעל העוגה. מקשטים בשוקולד מריר מגורר.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth