מוסיפים את הביצה ו- 2 כפות שמנת/חלב/מים ומעבדים בפולסים. הבצק אמור להתגבש לתערובת פירורית שנראית כמו פירורי קוסקוס עבים. אם צריך מוסיפים עוד מעט נוזלים בהדרגה תוך כדי העיבוד.
מאחדים את הבצק בידיים לצורת דיסק עגול. עוטפים ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
מרדדים את הבצק ומעבירים בעדינות את הבצק לתבנית או רינג. מקפיאים את הבצק למשך לפחות שעה ואפשר גם יותר..
אופים את הקלתית "אפיה עיוורת" במשך כ-10 דקות בחום 170 מעלות. אם הקלתית קפואה לא צריך לשים משקולת. מניחים לקלתית להצטנן.
הכנת הבטטות
מבשלים את הבטטות בשלמותן במיקרו במשך כ- 10 דקות (הופכים לאחר 5 דקות) או לחלופין אופים אותן בתנור בחום 180 מעלות במשך חצי שעה.
מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות עגולות. מסדרים את הפרוסות בשני מעגלים בתבנית.
מכינים רויאל ואופים את הקיש
מערבבים בקערה את כל חומרי הרויאל (שמנת, ביצים, קמח, מלח ועשבי תיבול).
יוצקים את הרויאל על הבטטות שבתבנית. מפזרים מעל מעט עשבי תיבול ומגררים פרמזן. (לא חובה)
אופים את הקיש במשך כ- 30 דקות על שהוא שחום. מצננים ומגישים