Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
5
from
2
votes
פיתה שמכינים בבית
Servings
10
פיתות
מצרכים:
500
גרם
קמח לבן
אפשר לשלב עם קמחים מלאים
כף
שמרים יבשים
2
כפות
סוכר
2
כפות
שמן זית
1.5
כוסות
מים
1/2
כפית
מלח
הוראות הכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר.
מוסיפים את שאר החומרים וכוס ורבע מים ומתחילים לערבל עם וו לישה במשך כ 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במשך שעה.
מחלקים את הבצק ל 10 חלקים ומכדררים לכדורים. מתפיחים את הכדורים 20 דקות על משטח מקומח ומכסים אותם.
מחממים תנור ל 250 מעלות ומחממים בתוכו משטח או אבן לאפית לחמים או תבנית תנור הפוכה.
משטחים את הכדורים לצורת פיתה ומניחים על נייר אפיה 4-5 פיתות.
מחליקים את הפיתות לתנור על גבי המשטח או התבנית ההפוכה (ראו הסברים בהרחבה במתכון)
אופים במשך כ- 5 דקות עד שהפיתות שחומות ותפוחות.
מוציאים את הפיתות ומכסים במגבה עבה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth