1.5-2קילונתח צלי כתף (מס' 5)אפשר שלם ואפשר בקוביות גדולות
2-3בצלים פרוסים לרצועות
כרישה בינונית פרוסה
2-3גזרים חתוכים גס
ראש שום שלם אפשר גם יותר מאחד
2-3שורשי פטרוזיליה או שורשי כוסברה מקולפיםלא חובה
2חבושים פרוסים וחתוכים לא חובה
בקבוק יין אדום (אפשר גם חצי בקבוק)לא יין לקידוש
1/2כוססילאן
מעטקינמוןאפשר גם מקלות
3עלי דפנה
חופןגרגרי כוסברהלא חובה
צרורפטרוזיליה
מים לכיסוי
הוראות הכנה:
צורבים את הבשר מכל צדדיו ומניחים בצד
מטגנים את הבצל והכרישה עד להשחמה בסוף הטיגון מוסיפים את השום שישחים מעט
מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים מעט עד להשחמה קלה
מוסיפים לסיר את היין, מביאים לרתיחה ומכניסים בחזרה (בעדינות) את הבשר.
יוצקים על הבשר את הסילאן ואת התבלינים.
מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הבשר.
מבשלים הכל עד לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל בביעבוע עדין במשך3 שעות לפחות ועדיף יותר (אפשר גם לילה שלם). ניתן להעביר לתנור ולאפות בחום של כ- 120 מעלות. בבעבוע איטי. עד לשלב זה ניתן להכין גם יום יומיים מראש
מצננים את הבשר ופורסים לפרוסות.
מניחים בעדינות בחזרה בסיר עם הרוטב (אפשר לזרוק את הפטרוזליה בשלב זה). מחממים ומגישים.