בסיר שיהיה גדול מספיק לכל החומרים מחממים את המים, החלב, החמאה, המלח והסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת חמימה.
מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בנוזלים וכל התערובת נפרדת מדפנות הסיר. ממשיכים לערבב במשך דקה לאידוי נוזלים נוספים.
מעבירים את הרביכה שנוצרה לקערת המיקסר ומערבבים עם וו גיטרה במשך כמה דקות עד שהתערובת תתקרר ודפנות המיקסר לא יהיו חמות.
מוסיפים את הביצים לקערת המיקסר אחת אחת תוך ערבול בין הוספה להוספה, כאשר את הביצה הרביעית מוסיפים בהדרגה (מערבבים את הביצה בקערה ובכל פעם מוסיפים מעט ממנה לתערובת).המרקם של התערובת יהיה סמיך במידה כזו שאם לוקחים מעט מהתערובתומותחים בין 2 אצבעות נותר חוט שמחבר ביניהן.
בודקים אם התערובת סמיכה מספיק על ידי מתיחת מעט מהתערובת בין שתי אצבעות. אם נוצר חוט של בצק התערובת סמיכה מספיק. אם לא - מוסיפים עוד קצת ביצה, מערבלים ובודקים שוב.
מחממים תנור ל- 190 מעלות. רצוי בטורבו.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם מרווחים ביניהן. הכמות מספיקה ל 3 תבניות תנור.אם אין שק זילוף אפשר לעצב בעזרת 2 כפות.
אופים את הפחזניות כ 30 דקות עד שהן שחומות, יבשות, קשיחות ונפרדות בקלות מנייר האפיה. חשוב לא להוציא אם לא בטוחים שהן יבשות כי אז הן ישתטחו לכם.
מצננים את הפחזניות מחוץ לתנור.
אם רוצים למלא את הפחזניות בלי לחצות אותן, עושים חור בתחתית של כל פחזניה כשהן עדיין חמות ומניחים על הצד להתקרר.
קרם מסקרפונה
מקציפים את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבל קרם סמיך ויציב.