מוסיפים את נתחי האסאדו ומשחימים מעט משני הצדדים (לא חייבים להשחים זה יעבוד גם אם רק תניחו אותם בסיר)
מוסיפים יין ומים עד לגובה הבשר ומוסיפים את השום (כראש אחד או שמפזרים את שיני השום בין נתחי הבשר). מפזרים מעל טימין או כל תיבול אחר .
מבשלים ברתיחה עדינה במשך חצי שעה.
מנמיכים את האש לחום נמוך, סוגרים מכסה (אם אין מכסה מכסים בשתי שכבות של נייר אלומיניום ומהדקים היטב) וממשיכים לבשל במשך 3-4 שעות (אפשר גם יותר) עד שהבשר רך. מדי פעם בודקים שהבשר לא התייבש ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים או יין.
ניתן גם לאפות בתנור לאחר שלב הרתחת הנוזלים. מעבירים לתנור ואופים חצי שעה בחום של 230 מעלות עם מכסה סגור. לאחר מכן מנמיכים ל - 150 מעלות וממשיכים לאפות במשך 3-4 שעות עד שהבשר רך. גם כאן כדאי לבדוק שהנוזלים לא התאדו.