במעבד מזון מניחים את כל החומרים למעט השמנת המתוקה ומתחילים לעבד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה, כף אחרי כף, תוך עיבוד בפולסים עד שהבצק מתחיל להתגבש אבל לא לגמרי.
מאחדים את הבצק לכדור ומשטחים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים לפחות שעה.
מרדדים את הבצק לקוטר שיכיל את כל התבנית והשוליים ומעבירים לתבנית הפאי.מומלץ להעביר את הקלתית למקפיא לפחות לחצי שעה.
מרפדים את הקלתית בנייר אפיה וממלאים ב"משקולת" של אורז או קטניות או משקולות לאפיה (אם הבצק עבר הקפאה של כמה שעות אפשר לאפות בלי המשקולת).
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 10 דקות. מוציאים את הקלתית מהתנור, מסירים בעדינות את נייר האפיה עם ה"משקולת" ומניחים לה להתקרר לפני הוספת המלית.
מלית פקאן ומייפל
בסיר או קלתית ממיסים את החמאה עם המייפל והסוכר החום עד שמתקבלת תערובת קרמלית שמבעבעת. מניחים לתערובת להצטנן מעט.
בקערה מערבבים את הביצים ולאחר מכן מתחילים להוסיף להן בהדרגה את תערובת המייפל. שימו לב שתערובת המייפל לא תהיה רותחת מדי וחשוב להוסיף אותהבהדרגה אחרת הביצים יהפכו לחביתה (במידה וזה קרה תסננו את התערובת מחלקי החביתה).
מוסיפים את הפקאנים ומערבבים היטב עד שכולם מצופים בתערובת.
בזהירות יוצקים את הפקאנים מעל הקלתית ומסדרים אותם כך שיהיו בגובה אחיד. שימו לב לא להעביר את כל הסירופ לתבנית ותשאירו מעט ממנו בצד לזיגוג הפאי.
מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך כ 20-25 דקות עד שהמלית מתייצבת.
בסיום האפיה מברישים על הפאי החם את יתרת הסירופ של המלית ששמרנו בצד. מומלץ לתת לפאי להתייצב לכמה שעות לפני שחותכים ומגישים.