לתוספת - כוס פירות יער טריים או קפואים מסוננים מנוזלים
מעט שמנת מתוקה להברשה
הוראות הכנה:
מניחים בקערה את החומרים היבשים ומגרדים מעליהם את החמאה הקרה.אפשרות אחרת - מוסיפים ליבשים את החמאה חתוכה לקוביות ומעבדים עם מזלג או במעבד מזון עד שהחמאה מתפוררת לחתיכות קטנות.
מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים ומוסיפים לקערה. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. זהירות לא לערבב יותר מדי.
מעבירים את הבצק לקרר למשך כ 10 דקות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח (לקמח משני הצדדים כי הוא דביק).
מפזרים את פירות היער על שליש בצק, מקפלים שליש מעל ומפזרים עוד פירות יער ומכסים בשליש נוסף. מקפלים כך שהבצק מקבל צורת ריבוע ומצננים.מעבירים את הבצק למקרר להתייצבות.
מרדדים מעט את הבצק, קורצים לצורות משולשים או עיגולים ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה עם מרווחים בין הסקונס כי הם תופחים באפיה.
מברישים את הסקונס במעט שמנת מתוקה ומפזרים מעל מעט סוכר.
אופים בתנור שחומם ל 170 מעלות במשל 15-20 דקות עד שהסקונס שחומים.