1/3כוס פרורי לחם או חלה בלי הקרום שהושרו במים ונסחטו
מלח ופלפל
1כפיתסודה לשתיה
אפשר להוסיף לתערובת הקציצות
1-2כפותקטשופ
1כףרוטב סויה
תבלין לקציצות
לרוטב
1בצל גדול קצוץ
2-3שיני שום קצוצות
1מיכל קטןרסק עגבניות (קנו מתוצרת איטליה)
מים רותחים
מלח ופלפל
לארוחה בסיר אחד
4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
או - חצי חבילת פסטה
הוראות הכנה:
מערבבים יחד היטב את כל החומרים. אפשר ידנית בקערה ואפשר במעבד מזון (אם ממילא קיצצתם בצל ופטרוזיליה במעבד המזון).שימו לב שמתחילים עם ביצה אחת ואם התערובת לא מתחברת מוסיפים את הביצה השניה.
אם אפשר - נותנים לתערובת לנוח בצד לספיחת טעמים.
להכנת הרוטב מטגנים את הבצל עד להזהבה ובסוף הטיגון מוסיפים את השום.
מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את המים עד בערך אמצע גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
כשהרוטב רותח (חשוב) מוסיפים את הקציצות אחת אחת ובהדרגה. בזכות המים הרותחים הקציצות לא יתפרקו וכך גם אין צורך לטגן אותן לפני.
מכסים, מנמיכים את החום עד שהרוטב יבעבע בעדינות ומבשלים בין חצי שעה לשעה.
לארוחה בסיר אחד עם תפוחי אדמה - מוסיפים את תפוחי האדמה בערך רבע שעה לאחר הוספת הקציצות, בעדינות ובין הקציצות כדי שהקציצות לא יתפרקו. מבשלים יחד כשעה.
לארוחה בסיר אחד עם פסטה - מוסיפים את הפסטה בעדינות לסיר הקציצות ומבשלים במשך כרבע שעה עד שהפסטה מתרככת.