Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
טאטין תפוחים אישי
Servings
9
מנות
מצרכים:
לתפוחים המקורמלים
8
תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
75
גרם
חמאה
50
גרם
סוכר לבן
רבע כוס
60
גרם
סוכר חום דביק
חצי כוס דחוסה
כפית
תמצית וניל
2
כםות
ברנדי או ויסקי או רום או כל ליקר שאוהבים
לתערובת העוגה
100
גרם
חמאה רכה
100
גרם
סוכר לבן
חצי כוס
2
ביצים בטמפרטורת החדר
כפית
תמצית וניל
100
מ"ל
שמנת חמוצה
חצי מיכל (אפשר גם יוגורט)
140
גרם
קמח
כוס
כפית
אבקת אפיה
הוראות הכנה:
תפוחים מקורמלים
מחממים במחבת או קלחת גדולה את החמאה ושני סוגי הסוכר תוך ערבוב עד שמתחילים לבעבע
מוסיפים את התפוחים הוינל והליקר ומערבבים. מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מקורמלים ומעט שקופים.
מניחים בצד להצטנן מעט.
תערובת עוגה
בקערת המיקסר מקרימים את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת רכה ואוורירית.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים.
מוסיפים לסירוגין את הקמח ואבקת האפיה עם השמנת (קמח, שמנת ושוב קמח).
הרכבת הקינוח ואפיה
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים מנג'טים בנייר אפיה שנחתך לעיגולים (לא חובה אבל מקל על החילוץ)
מניחים בתחתית כל מנג'ט שכבה של תפוחים. שומרים את הסירופ בצד לאחרי האפיה.
מכסים בכמה כפות מתערובת העוגה - עד ל 3/4 גובה ומיישרים.
אופים במשך כ 15-20 דקות עד להזהבה ול"מבחן הקיסם".
מצננים מעט לאחר האפיה. הופכים ומברישים מעל מהסירופ שנשאר ומגישים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth