לזיגוג לפני האפיה - ביצה אחת ותוספות כרצונכם (פרג, שומשום, מלח וכו')
הוראות הכנה:
שמים בקערת המיקסר את כל החומרים ומערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק גמיש ולא מאוד דביק.אם הבצק יבש לאחר כמה דקות של ערבוב מוסיפים מעט מים. אם הוא רטוב מדי מוסיפים מעט קמח.
מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך 45 דקות עד שעה.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכינים 2 תבניות עם נייר אפיה. ניתן לשמן את הנייר במעט שמן, לא חובה.
בסיר רחב מביאים לרתיחה את המים, הסילאן והסודה לשתיה.
מחלקים את הבצק ל 12 חלקים ומעצבים בייגל מכל חלק - מגלגלים לנחש, יוצרים צורת U מצליבים את הקצוות ומסדרים כל רצועה על החלק העגול (ראו תמונות הכנה).
טובלים את הפרעצלים בתערובת החמה למשך 30 שניות ומעבירים בעזרת כף מסננת לתבנית.
מורחים כל פרעצל בביצה מעורבבת עם מעט מים ומפזרים מעל תוספות שאוהבים (פרג, שומשום, מלח וכו').
אופים בחום של 200 מעלות בין 12 ל 15 דקות עד שהפרעצלים משחימים יפה וטיפה יבשים.