סינרול - סטיקי באנס. שושני שמרים במלית קינמון עם תחתית מקורמלת עם שברי פקאנים.
Equipment
תבנית מלבנית בגודל 25 על 25 ס"מ
מצרכים:
לבצק שמרים לסינרול
560גרםקמח לבן4 כוסות
כףשמרים יבשים
70גרםסוכר לבןשליש כוס
2ביצים
150גרםחמאה רכה
120מ"ל חלבחצי כוס
למלית ותחתית קרמל קינמון
200גרםחמאה רכה
240גרםסוכר חום דביקכוס דחוסה
2כפותסירופ תירס או דבש או מייפל
כפית גדושהקינמון
הוראות הכנה:
מכינים בצק שמרים
בקערת המיקסר מניחים את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים מעל את יתר החומרים ומערבלים עם וו לישה במשך כ 5 דקות עד לקבלת בצק רך חלק ולא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח במשך כשעתיים. ניתן להעביר למקרר לאחר שעה ולתת לבצק לתפוח במשך לילה (או מינימום 4 שעות). הבצק לא תופח הרבה כי הוא עשיר מאוד וזה בסדר.
מכינים את המלית והתחתית הקרמלית
מערבבים בקערה חמאה, סוכר חום, סירופ תירס וקינמון עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. אם החמאה לא מספיק רכה אפשר לחמם 10 שניות במיקרו ולערבב שוב.
מעבירים שליש מתערובת הקרמל לתבנית ומפזרים מעל שברי פקאן.
מרדדים את הבצק למלבן ארוך (או לשני מלבנים) מורחים מעל את המלית וחותכים לרצועות בגודל 30 על 5 ס"מ. מומלץ לקרר את הבצק בין השלבים כדי שיהיה קל יותר לעצב אותו.
מגלגלים כל רצועה לשבלול ומסדרים את הרצועות בתבנית.
מתפיחים את השבלולים בתבנית במשך כ 45 דקות עד להכפלת הנפח ולאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהסינרולים שחומים.
מצננים את הסינרולים מעט והופכים לצלחת הגשה כשהתבנית עדיין קצת חמה כדי שהסינרולים לא יידבקו לתבנית כשהקרמל יתקרר.