500גרםקמח לבן או קמח לחם או קמח חלה3.5 כוסות. אפשר לשלב קמחים שונים.
כףשמרים יבשים
50גרםסוכר לבןרבע כוס
3כפותדבש נוזלילגירסה טבעונית אפשר להמיר בסוכר או סילאן או לוותר
2ביציםלגירסה טבעונית אפשר לוותר על הביצים ולהוסיף יותר נוזלים לבצק.
60מ"לשמןרבע כוס
120מ"למיםחצי כוס
1/2כפיתמלח
כ- 50 גרם חמאה או מרגרינה או מעט שמן לשימון בין השכבות
ביצה עם מעט מלח להברשה לפני האפיה
מעט דבש להברשה לאחר האפיה
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר מערבבים בעזרת כף את הקמח השמרים והסוכר. מוסיפים ביצים, דבש, שמן, וחצי כוס מהמים ומתחילים לערבל. לאחר דקת ערבול מוסיפים את המלח ומוסיפים את יתר המים בהדרגה וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק רך וגמיש ולא דביק.
מניחים לבצק לתפוח בקערה מכוסה במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל 3 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של קצת יותר מ 25 ס"מ.
על גבי נייר אפיה מסדרים את חלקי הבצק אחד על השני, כאשר בין השכבות מברישים בחמאה מומסת (או מרגרינה או שמן).
מיישרים את שכבות הבצק בעזרת רינג או צלחת לצורת עיגול (מניחים תבנית מעל וחותכים מסביב).
חורצים במרכז הבצקים 3 חריצים. מקפלים כלפי חוץ כל משולש מהמרכז כלפי חוץ. מתחילים בשכבה העליונה, לאחר מכן מקפלים את השכבה האמצעית כאשר מסדרים את המשולשים שיהיו מעט באלכסון לאלה שסידרנו בשכבה מקודם, וכך הלאה גם בשכבה השלישית. מתקבלת שמש של בצק עם חור במרכז. את הקצוות של הבצק מקפלים בעדינות אל מתחת לבצק בחלק החיצוני של הכתר.
מניחים את החלה על גבי תבנית ומתפיחים במשך כחצי שעה. בינתים מחממים תנור ל 180 מעלות
אם רוצים אפשר לתחום את החלה ברינג בחלקה החיצוני בזמן ההתפחה וכך החלה תצא מעט יותר גבוהה ועם שוליים עגולים.
מברישים את החלב בביצה מעורבבת עם מעט מלח ומכניסים לתנור. אופים במשך כ 25-30 דקות עד שהחלה שחומה.
לאחר האפיה מסירים את הרינג החיצוני ומברישים את החלה במעט דבש שחומם כך שהוא נוזלי.