170גרםביסקוויטים בסגנון "פתי בר" או מה שאוהביםכ 2/3 שרוול
100גרםחמאה מומסת
לעוגת גבינה ודובדבנים:
2חבילותגבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר400 גרם בסך הכל. ניתן להחליף בגבינת שמנת אחרת
1גביעקרם פרש בטמפרטורת החדר200 גרם. אפשר להחליף בשמנת חמוצה.
200גרםסוכרכוס
3 ביצים בטמפרטורת החדר
כפיתתמצית וניל
30גרםקורנפלור2 כפות
300גרםדובדבנים קפואים מגולענים מופשריםאפשר גם טרי
לזיגוג דובדבנים:
300גרםדובדבנים קפואים מגולענים מופשרים
66גרםסוכרשליש כוס
כפיתתמצית וניל
10גרםקורנפלור2 כפיות
45מ"ל מים3 כפות
הוראות הכנה:
מכיבים את הבסיס
במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים דק. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עוד קצת.
מהדקים את הבסיס לתבנית ומעבירים למקפיא לקרור.
מכינים את תערובת הגבינה ודובדבנים
מפשירים את הדובדבנים לילה קודם ומסננים את הנוזלים לקערה.
מחממים תנור ל 150 מעלות בטורבו.
בקערת המיקסר שמים את כל חומרי העוגה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הדובדבנים המסוננים ומערבבים. שומרים את הנוזלים שנקוו להכנת הזיגוג.
עוטפים את בסיס תבנית העוגה בנייר אלומיניום (כדי שנאפה אותה באמבט מים) ויוצקים מעל הבסיס את תערובת הגבינה ודובדבנים.
מניחים את העוגה על תבנית תנור ומכניסים לתנור. יוצקים לתבנית התנור מים רותחים כך שהעוגה תיאפה בתוך תבנית עם מים חמים (אמבט מים).
אופים את העוגה במשך 50-60 דקות עד שהמרכז רוטט מעט אבל לא נוזלים. מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר לאט בתנור הכבוי. לאחר הצינון מעבירים העוגה למקרר ללילה.
מכיסים את הזיגוג
מסננים את החבילה כך שהנוזלים יצטרפו לנוזלים של הדובדבנים שבהם השתמשנו לעוגה עצמה.את הנוזלים שמים בסיר קטן יחד עם הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה.
בינתים ממיסים את הקורנפלור במים ומערבבים לתערובת חלקה.
כשנוזל הדובדבנים רותח מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים. התערובת כולה תסמיך.
מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לקערה נפרדת ומצננים את הזיגוג.
מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומזגגים אותה בדובדבנים ובסירופ שנוצר.