טוחנים את הבייגלה יחד עם הסוכר לפרורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
עוטפים את העוגה מבחוץ בנייר אלומיניום (זה לאפיה) ומרפדים את תחתית התבנית בתערובת הבייגלה. מעבירים למקפיא.
עוגת גבינה
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית שעליה קלתית הבייגלה.
מניחים את התבנית המרופדת בנייר אלומיניום בתבנית תנור. מכניסים את התבנית לתנור ויוצקים לתוכה בעדינות את המים הרותחים עד לבערך מחצית גובה העוגה, כשהתבנית כבר בתנור.
אופים בתנור שחומם ל 150 מעלות במשך כשעה.העוגה מוכנה כשהיא יציבה בקצוות ומעט רוטטת במרכז. בתום האפיה משאירים את העוגה בתנור הכבוי שתתקרר לאט לאט.
לאחר הצינון מעבירים בעדינות סכין או מרית בשולי העוגה, כדי שתיפרד מהתבנית, ומעבירים אותה למקרר שתתקרר בו למשך לילה.
רוטב בייגלה מלוח
מחממים יחד את השוקולד הלבן המקורמל, השמנת המתוקה וריבת החלב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים לתערובת את הבייגלה הטחון. ניתן להוסיף עוד קצת מלח לתערובת - למי שאוהב/ת.