Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי בראוניז
Servings
24
עוגיות
Author
רות אופק שמח במטבח
מצרכים:
לתערובת הבראוניז
150
גרם
שוקולד מריר
100
גרם
חמאה
100
גרם
סוכר לבן
חצי כוס
50
גרם
סוכם חום כהה דביק (לא דמררה!)
רבע כוס לא דחוסה
1
כפית
תמצית וניל
2
ביצים גודל M
או 1 ביצה L
140
גרם
קמח לבן
כוס
קורט
מלח
לתערובת שוקולד צ'יפס
200
גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות
100
גרם
סוכר לבן
חצי כוס
100
גרם
סוכר חום דביק (לא דמררה!!)
חצי כוס לא דחוסה
כפית
תמצית וניל
1
ביצה בטמפרטורת החדר
250
גרם
קמח לבן
כוס ו- 3/4
כפית
אבקת אפיה
כוס
שוקולד צ'יפס חלה (או מריר)
הוראות הכנה:
הכנת תערובת בראוניז למילוי
ממיסים יחד שוקולד וחמאה
מוסיפים שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים
מוסיפים ביצים ומערבבים
מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מכניסים את התערובת למקרר או למקפיא שתתגבש - רצוי למשך שעה
לאחר שהתערובת התקררה יוצרים כדורים ומכניסים למקפיא או למקרר. הכי נוח בעזרת כף קפיצית קטנה.
הכנת תערובת שוקולד צ'יפס
בקערת המיקסר מערבלים יחד את החמאה, הוניל ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים את הביצה ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ב 3 סבבים, בכל פעם שליש, ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. רצוי לנקות את דפנות הקערה עם לקקן בין כל הוספה.
מוציאים מהמיקסר, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.
הרכבת העוגיות ואפיה
בעזרת כף לוקחים מעט מתערובת העוגיות, מכדררים לכדור ומשטחים.
מניחים במרכז כדור מתערובת הבראוניז ומצפים אותו בתערובת העוגיות עד שנוצר כדור בהיר שבתוכו כדור בראוני.
מקררים את כל כדורי העוגיות במשך כחצי שעה לפני האפיה על גבי מגש המרופד בנייר אפיה.
מסדרים בכל פעם 5-6 עוגיות בתבנית במרחק גדול ביניהן.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך כ- 12 דקות. ניתן לאפות 2 תבניות במקביל.
מצננים היטב ומגישים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth