Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
קראק פאי
קראק פאי עם קלתית שוקולד
מצרכים:
לקלתית שוקולד
100
גרם
חמאה מומסת
100
גרם
סוכר לבן
חצי כוס
80
גרם
סוכר חום
שליש כוס דחוסה
1
ביצה
כפית
תמצית וניל
35
גרם
אבקת קקאו הולנדי
רבע כוס
175
גרם
קמח לבן
כוס ורבע
כפית
אבקת אפיה
למלית
110
גרם
חמאה מומסת
150
גרם
סוכר לבן
3/4 כוס
80
גרם
סוכר חום
שליש כוס דחוסה
10
גרם
אבקת חלב (לא חובה)
2 כפיות
10
גרם
קורנפלור
כף
קורט
מלח
80
מ"ל
שמנת מתוקה
רבע כוס
כפית
תמצית וניל
4
חלמונים
הוראות הכנה:
קלתית שוקולד
מחממים תנור ל 170 מעלות.
ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום ווניל ומערבבים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
מוסיפים קקאו ומערבבים.
מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שאין גושי קמח בבצק.
משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים במשך כרבע שעה ב 170 מעלות. מצננים היטב.
מפוררים לפירורים בעזרת הידיים או במעבד מזון ומרפדים את הקלתית.
שומרים במקרר ועוברים להכנת המלית.
מלית
מחממים תנור ל 170 מעלות
ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את שני סוגי הסוכר אבקת החלב, הקורנפלור והמלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את תמצית הוניל ואת השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה.
יוצקים את המלית על הקלתית עד למלוא גובה התבנית.
אופים ב 170 מעלות במשך כ- 20-25 דקות עד שהפאי שחום והמלית יציבה (האמצע יכול להיות מעט רוטט). מומלץ להשאיר את הפאי חצי שעה נוספת בתנור הכבוי להתייצבות.
מצננים היטב את הפאי ומעבירים למקרר עד שהפאי קר לחלוטין ויציב.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth