Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
לזניה אליפות
Author
שמח במטבח של רות אופק
מצרכים:
חבילת עלי לזניה
לרוטב עגבניות
בצל גדול קצוץ דק
2-3
שיני שום
2
פחיות
עגבניות מקולפות חתוכות דק
800 גרם
2-3
כפות
רסק עגבניות
חופן
עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל
לרוטב בשמל
50
גרם
חמאה
2
כפות
קמח
500
מ"ל
חלב
2 כוסות מדידה
מלח ומעט אגוז מוסקט
לפיזור בין השכבות: כ- 150 גר' גבינת מוצרלה ו- 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
הוראות הכנה:
רוטב עגבניות
מטגנים את הבצל עד להשחמה כשהבצל משחים מוסיפים את השום.
מוסיפים את שימורי העגבניות, רסק העגבניות והבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מביאים את הרוטב לרתיחה.
רוטב בשמל
ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה
מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך ערבוב תמידי שלא יהיו גושים ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ואגוז מוסקט.
מחממים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ומורידים מהכיריים להפסקת החימום.
הרכבת הלזניה
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
יוצקים לתבנית מעט רוטב בשמל (שכבה דקה).
מרפדים את התבנית בשכבות של: עלי לזניה, רוטב עגבניות, מעט מהגבינות ומעט בשמל וחוזר חלילה (2 שכבות מהכל)
מכסים את הלזניה בשכבה של עלי לזניה ומעליה מפזרים את יתרת הבשמל ומפזרים את הגבינות לאורך כל התבנית.
אופים בחום 180מעלות במשך כחצי שעה עד להשחמה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth