שלום וברוכים הבאים לבלוג שלי, קצת עלי - שמי רות אופק, אמא לשלושה, עורכת דין בשעות היום (והלילה) וחובבת אפיה מושבעת בכל שעות היממה.
מאז ומתמיד התעניינתי האפיה. הכנתי עם אמי עוגות כילדה, וכשהתבגרתי ערכתי ניסויים במטבח, קראתי בספרי מתכונים עוד מגיל העשרה בהנאה רבה כאילו מדובר בספרי מתח. כאשר עברתי לגור בדירה משלי התאווה לאפות רק התגברה. כל מתכון או רעיון חדש שראיתי גרם לי לרוץ למטבח ולנסות אותו. ויעידו על כך בני המשפחה, החברים, חברי לעבודה (וחברים לעבודה של בן הזוג) והשכנים שלי ש"נאלצו" לטעום את כל התוצרים 🙂
בעקבות האהבה לאפיה התחלתי לגלוש באתרים מתוקים ולקחת חלק בפורומים מתוקים ובתוך כך הגעתי לפורום האפיה של אתר האינטרנט של מגאזין "על השולחן". בהמשך הדרך מוניתי למנהלת פורום האפיה (תחת הכינוי "טופיפי") ועקב כך זכיתי להכיר את טובי השפים והקונדיטורים, אשר התארחו בפורום וחלקם גם שימשו כיועצים והשיבו לשאלות שנשאלו על ידי משתתפי הפורום.
לאורך כל הדרך, כהמשך ישיר של אהבת האפיה, מתוך רצון ללמוד ולדעת יותר בתחום, למדתי בקורסים אצל טובי האופים וביקשתי ללמוד מהם את כל הסודות. כמו כן הצטיידתי במהלך השנים בספרים רבים, מהארץ ומחו"ל מהם למדתי המון, וכיום בעולם הדיגיטלי אני נחשפת כל הזמן למתכונים ולרעיונות חדשים ברחבי הרשת. אבל כמובן שהדרך הכי טובה ללמוד היא פשוט מניסוי וטעייה - ותאמינו לי שהזבלתי לא מעט קינוחים ומאפים שיכלו לשמש כיופי של דשן.
בחרתי להקים את הבלוג שלי, ולצידו את דף הפייסבוק, על מנת לשתף את חברי היקרים באהבתי לאפיה ובמה שקורה אצלי במטבח. ובואו נודה, זו גם הזדמנות מצויינת לרכז במקום אחד את כל התמונות והמתכונים שהכנתי עם השנים, ולו רק כדי שאוכל למצוא אותם בקלות בכל פעם שמתחשק לי לחזור אליהם (נכנה זאת תחליף למחברת המתכונים האלמותית).
ולמה "שמח במטבח"? פשוט כי אצלי אפיה היא פעולה שעושה לי שמח בלב. בכל פעם שאני מוטרדת, עמוסה, עייפה או עצבנית אני נכנסת למטבח, אופה משהו וכשאני מסיימת פתאום הכל יותר פשוט. ובכלל, מבחינתי אוכל, וקינוחים במיוחד, הוא אחד מהנאות החיים ומה יותר מתאים מאשר "שמח במטבח" כאשר מדובר באוכל??
ומשהו קטן וחשוב, הושקעה באתר שלי עבודה רבה וכל הזכויות בתוכן שבאתר, הן התמונות והן הטקסטים, שייכות לי. על כן אין להשתמש, להעתיק, לפרסם את תוכן מהאתר (כאמור, תמונות, טקסטים וכמובן מתכונים), למעט לשימוש עצמי, ללא רשותי, ומי שיעשה זאת... ובכן... כפי שכתבתי בפתח הפוסט, אני עורכת דין וזה במקרה גם אחד מתחומי ההתמחות שלי (ודי לחכימה ברמיזה...) 🙂
אני מקווה שגם אתם תהנו מהמתכונים ומהתמונות של העוגות, העוגיות, הלחמים, הקינוחים ושאר המאפים שאשתף כאן.
ותמיד אשמח לשמוע מכם על מה שאתם מכינים, אז ספרו לי מדי פעם מה קורה אצלכם במטבח 🙂
שלכם רות
יש לי מה למסור לך במייל ואין לי פייסבוק
באם תירצי תצרי קשר דרך המייל
ניתן ליצור עמי קשר במייל offek.ruth@gmail.com
היי בוקר טוב, רציתי להתייעץ איתך, אני רוצה להכין נתח פיקניה לליל הסדר…. איך להכין שייצא עסיסי, האם אפשר להכין כמה שעות מראש? ואח"כ לחמם? יש לי גרילר בחוץ, אולי להכין בגרילר?
אפשר להכין מראש, ולחמם קצת לפני ההגשה. לא ניסיתי לחמם בגרילר אבל בהחלט יכול לעבוד בגריל. רק תדאגי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הבשר לפני כן.
האם יש אפשרות לקבל גרסת הדפסה לעוגת שמרים?
תודה רבה,
שירי
ראי תגובה לורדה למטה
המתכונים נהדרים
תודה יקירה
שלום רב,,
נתקלתי במקרה באתר המקסים שלך, ואני נהנית מאוד להתרשם ולהוציא מתכונים.
רציתי לדעת האם כל המתכונים בדוקים ונוסו על ידך, או שהם אוסף מכל מיני מקומות.
תודה ויום טוב,
דורית
דורית שלום,
תודה על המחמאה
כפי שתוכלי לראות בבלוג, הוא אינו מכיל רק מתכונים אלא תמונות של כל מתכון ושל דרך ההכנה. לפיכך בוודאי שמדובר במתכונים בדוקים (שאחרת למה לי לפרסם סתם??)
שלום,
כייף להכנס לאתר שלך !!!!!
יש בעיה – אי אפשר להדפיס את המתכונים.(הדפים נשארים לבנים).
האם זה רק אצלי או בכללי.
אשמח לתשובתך !!!!
הי ורדה
לא נתקלתי בבעיה בהדפסה. ניתן לנסות לפתור הבעיה על ידי סימון המתכון ובחירה באפשרות של "בחירה" כששולחים להדפסה (בחלק של אזור ההדפסה).
אפשרות אחרת שאני נוהגת לאמץ בבלוגים אחרים היא העתקת הטקסט לקובץ וורד, מחיקת התמונות והדפסה
הי רות,
רציתי בבקשה לשאול לגבי הצ'יז פופס המהממים 🙂
האם צריך לאחסן אותם במקרר או בפריזר?
תודה!
הי רחלי
עדיף לאחסן במקפיא
שלום,
אני חדשה כאן באתר, נקווה שנמצא כאן דברים טובים…
הודע לי על פוסטים חדשים באמצעות המייל
הוספתי אותך לרשימת התפוצה. אנא בדוק בתיבת הדואר הנכנס שלך או בדואר אחר שהגיעה אליך הודעת אימות
שאלה מענינת,
מה הסיפור של ה"אני לא רובוט"?
חשבת שאני כן?
ואם כן, מה אכפת לך?
לא בקטע המתגרה, סתם שאלה.
היי רות,
קראתי היום פוסט שלך על לאגו גרדה, ואין לי מילים… פשוט מקסים. אני מתכננת גם נסיעה לליסבון ורציתי לשאול אותך האם יש לך משהו דומה באזור הזה?
המון תודה
תודה רבה 🙂 שמחה שאהבת
לגבי ליסבון – לצערי עדיין לא הייתי שם כך שאין לי המלצות
אבל.. אם תסעי לפריז את מוזמנת לפוסט שכתבתי על הביקורים שלי שם – הוא מתמקד בקונדיטוריות אבל יש גם טיפים כלליים בסוף
לגבי העברת מתכונים, אני מעלה תמונה שלי, נותנת לך קרדיט כמובן, האם זה בסדר שאתן את המתכון במילים שלי ולא כהעתקה כמובן
צר לי טבשי, כפי שקראת בפוסט שיתוף המתכון כטקסט ברשת יפגע בזכויות היוצרים שלי בו ולכן לא אוכל להסכים לכך.
כפי שבטח ראית בכל מתכון הושקעו שעות רבות של עבודה והם מרוכזים כאן בבלוג, שפתוח לכולם. אין בעיה לשתף קישור למתכון ומי שמעוניין יקרא אותו כאן עם כל התמונות וההסברים.
רות יקרה
היה לך אתר מקסים, שקט עיצובית
מה נהיה?????
אי אפשר למצוא הידיים והרגליים
הכל נראה כמו בליל פרסומות
לא רואים מה המתכון האחרון שפורסם..
תחזירי את היופי הקודם
חבל
אשמח לקבל פוסטים במייל תודה
הי מירי
רשמתי אותך לניוזלטר. תקבלי מייל שתצטרכי לאשר את ההרשמה
אשמח למתכונים במייל
רשמתי אותך לניוזלטר. את תקבלי מייל לאישור ההרשמה
רשם אותי
מוזמנת להרשם לניוזלטר – פשוט מכניסים שם ומייל בשורה הלבנה שבראש העמוד הראשי (במחשב) ובהמשך העמוד הראשי אם את גולשת מהנייד
באיזה גודל של כוסות מידה את משתמשת??
גודל סטנדרטי 240 מ"ל
בהצלחה
הי רות
מה עם מתכוני עוגיות למשלוחי מנות?
תני לנו משהו קל…
הי סיגל
מוזמנת להכנס לקטגוריית פורים (נמצאת בעמוד הראשי) ולמצוא שם שלל רעיונות למשלוח המנות
היי שמח במטבח
לראשונה פגשתי את האתר שלך ומיד הוקסמתי, חפשתי מתכון לפחזניות ומצאתי אצלך את מה שחפשתי בצורה ברורה מצולמת שלב אחר שלב עם שלל טיפים מעשיים.
אשמח אם תצרפי אותי לרשימת התפוצה שלך
סימה
תודה סימה ובשמחה. תקבלי מייל של אישור ההרשמה
אשמח אם תצרפי אותי לרשימת התפוצה שלך..
צרפתי 🙂
היי רות, יש לך מתכון מדוייק ומוצלח לעוגיות מקרון ??
הי קטי
כרגע אין לי מתכון מסודר לפירסום בבלוג. אם את מחפשת מתכון שעובד טוב אני ממליצה לך לנסות את המתכון שמתפרסם בבלוג בצק עלים. מאיה נותנת שם הסבר מאוד מפורט ומדוייק ויש גם סרטון שמדגים את הסמיכות הדרושה לתערובת המקרון.
אשמח שתצרפי אותי לרשימת תפוצה שלך תודה
הוספתי אותך. תקבלי מייל לאישור ההרשמה 🙂
היי נכנסנתי לאתר שלך ואני פשוט מוקסמתתתתת!!!
לא יודעת מה לבחור….
תודה רבה <3
בוקר טוב, מה שלומך? גיליתי את הבלוג שלך והוא כל כך מקסים. אני כבר מתכננת להכין ממנו כמה עוגות – תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים.
יש לי שאלה לגבי העוגה – עוגת מוס גבינה ופירות יער. האם ניתן להקפיא אותה לגמרי, לא רק להתמצקות, אני צריכה לשנע אותה ברכב. והאם לאחר ההפשרה במקרר היא תגיר נוזלים מהגבינה?
תודה רבה על תשובתך. שירלי
הי שירלי ותודה 🙂 לגבי עוגת הגבינה ופירות היער – אפשר להקפיא אבל קחי בחשבון שבהפשרה פירות היער יגירו נוזלים. זה לא נורא בעיני אבל כדאי שתהיה קערה שתקלוט אותם
הגעתי לבלוג שלך דרך ביתי והוא מקסים. באחד המתכונים את מציינת ביצים בגודל L. מה משקל ביצה L ? כי הביצים שאני משתמשת הן XL ואני רוצה להמיר.
תודה על תשובתך.
הי אסנת, ישנן טבלאות של מידות ומשקלות שמפרטות בין היתר גם את המשקל הממוצע של ביצים. לפי הטבלאות הללו ביצה לארג' שוקלת כ 70 גרם.
שימי לב שלפעמים מדיום ולארג' נראות די דומה וכך כבר קרה לי גם עם לארג' ואקסטרא לארג'.
הי רות
חייבת לומר שהרבה זמן חיפשתי בלוג מקצועי…
נכון לרגע זה..כל המתכונים שניסיתי יצאו מושלמים—–
אז תמשיכי להעלות לנו מתכונים שווים ולהחכים אותנו!
תודה ענקית בשמי ובשם כל מי שנהנה מהתוצרים!
תודה רבה שמחה. מאוד משמח לשמוע
אחלה בלוג! למדתי המון.
תודה על ההשקעה.
היי רות המתכונים שלך מאלפים את מסבירה את זה בצורה טובה וברורה
אשמח אם תוכלי לצרף אותי אבל במייל..
תודה רבה
בשמחה. מצרפת אותך. תקבלי מייל לאישור ההרשמה
היי רות את מסבירה את המתכונים ברור מאוד
אשמח אם תצרפי אותי במייל..
הי הדס. מצרפת אותך. את תקבלי מייל לאישור ההרשמה.
יש לי שאלה – צפיתי בתכנית טלויזיה של מיקי שמו שהכין בייגלס אמריקאים ושמתי לב שהוא שם את התבנית במסילה העליונה בתנור של בוש. הופתעתי מאוד כי גם לי יש כזה תנור ומעולם לא אפיתי במסילה העליונה.
איך להתייחס לזה? זה אמיתי?
תודה, אסנת
אם מיקי שמו אפה שם אז זה אמיתי. התנור של בוש חזק ועובד טוב בכל המקומות (כבר 13 שנים שאופה רק בבוש ).
אני אישית מעדיפה לאפות באמצע או בשליש התחתון.
תודה רבה. אני לאחרונה החלפתי לתנור בוש דגם HBG675B.1 ומאוד מרוצה .
גם אני ומאוד מרוצה ממנו