Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
חיתוכיות ריבה
Equipment
תבנית ריבועית בגודל 25X 25 ס"מ
מצרכים:
200
גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות
420
גרם
קמח לבן
3 כוסות
100
גרם
אבקת סוכר
כפית
תמצית וניל
2-4
כפות
שמנת מתוקה
כחצי
כוס
ריבת פטל או תות או כל ריבה שאוהבים
הוראות הכנה:
הכנת בצק פריך
בקערת המיקסר מעבדים חמאה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת רכה וחלקה
מוסיפים את הקמח ב 3 מנות ומערבלים לזמן קצר בין כל הוספה עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבלת תערובת פירורית
מעבירים כשליש מכמות הפירורים לקערה נפרדת ושומרים במקרר
מוסיפים מעט שמנת מתוקה לתערובת וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. מוסיפים שמנת במידת הצורך
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשטחים עליה את מחצית הבצק הפריך. מצננים במקרר או במקפיא במשלך לפחות 10 דקות.
אופים את התחתית בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ- 12 דקות.
מצננים מעט ולאחר מכן מפזרים את הריבה על הבצק ומפזרים מעל את פירורי הבצק.
מחזירים את החיתוכיות לתנור לאפיה של כ 15 דקות נוספות עד שהפירורים מעל מעט שחומים.
מצננים היטב לפני שחותכים לקוביות (רצוי לצנן במקרר)
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth