Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
מרק בטטה
מצרכים:
1
בצל בינוני חתוך לפרוסות או קוביות
2-3
שיני שום קצוצת או פרוסות
3
בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
בערך קילו
2
גזרים בינונים קלופים וחתוכים לקוביות
1
תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
3
ס"מ
שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך
לא חובה
1
כוס
מי קוקוס או קרם קוקוס או יין לבן
לא חובה
1
ליטר
מים
2
עלי דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם
**אפשר להוסיף גם דלעת למי שאוהב
הוראות הכנה:
בסיר שבו נבשל את המרק מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הבטטות, הגזרים תפוח האדמה והג'ינג'ר (לא חייבים אותו) ומטגנים מעט.
מוסיפים מי קוקוס/חלב קוקוס/יין לבן ומכסים במים את הירקות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ושני עלי דפנה ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל עוד שעה עד שכל הירקות מתרככים.
מוציאים את עלי הדפנה, טוחנים בבלנדר או בבלנדר מוט ומגישים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth