120גרםסוכר חום כהה (הדביק - לא דמררה!!)חצי כוס דחוסה
כפיתתמצית וניל
1ביצה
35גרםאבקת קקאו הולנדירבע כוס
175גרםקמח לבןכוס ורבע
1/2כפיתאבקת סודה לשתיה
2/4כפיתמלח
למלית
170גרםחמאה רכה
240גרםאבקת סוכר2 כוסות
כפיתתמצית וניל
קורטמלח
אופציה - סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
מכינים בצק עוגיות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה סוכר ותמצית וניל.
מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהתערובת תפוחה ואחידה.
מוסיפים אבקת קקאו ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים קמח סודה לשתיה ומלח ומערבלים עד שהבצק אחיד. אפשר לסיים את הערבוב ידנית עם מרית. הבצק יהיה מעט רך וזה בסדר.
משטחים את הבצק על נייר אפיה. מכסים בנייר אפיה נוסף ומרדדים לבצק דק יחסית. מקררים את הבצק במשך לפחות 10 דקות שיתייצב.
קורצים עיגולים עם קורצן. רצוי לטבול את הקורצן בקמח או באבקת קקאו (או בתערובת של שניהם). מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפיה. דואגים לרווח בין העוגיות כי הן תופחות קצת באפיה. אם יש לכם זמן צננו את הבצק במשך כ- 10 דקות להתייצבות.
אופים את העוגיות בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך כ 10 דקות עד שהן יבשות במרכז. שימו לב שזמן האפיה תלוי בתנור שלכם ובגודל העוגיות, אם הן קטנות הן יהיו מוכנות קודם. מניחים לצינון ומכינים את המלית.
מכינים את המלית
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה למשך דקה או שתיים עד שהיא רכה ומעט תפוחה.
מוסיפים את אבקת הסוכר הוניל והמלח ומערבלים במשך כמה דקות נוספות. זמן הערבול הארוך יבטיח קרם לבן ותפוח.
מעבירים את המלית לשקית זילוף.
מסדרים את העוגיות בזוגות כך שאחת מהן מונחת הפוכה ומזלפים על המחצית ההפוכה את הקרם. מכסים בעוגיה הנוספת ולוחצים מעט בתנועה סיבובת - זה יאפשר לקרם להמרח באופן אחיד ויפה.