Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
פלפל ממולא
הפלפלים הממולאים של אמא שלי
Servings
20
פלפלים
מצרכים:
לפלפלים ולמילוי
20
פלפלים
1.5
כוסות
אורז לבן
500
גרם
בשר טחון
2
בצלים מגוררים דק
2
שיני שום כתושות
חופן
פטרוזיליה קצוצה דק
1.5
כוסות
עגבניות חתוכות דק משומרות
2
כפות
רסק עגבניות
2
כפות
רסק רימונים
2
כפות
שמן זית
כפית
כורכום
כפית
בהרט
מלח ופלפל לפי הטעם
3
עגבניות פרוסות לריפוד תחתית הסיר
לרוטב
2
כוסות
מים חמים
3
כפות
רסק עגבניות
1.5
כוסות
עגבניות חתוכות דק משומרות
0.5
כפית
כורכום
2
כפות
רכז רימונים
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים וכף מלח עד שהוא חצי מבושל (אל דנטה) ומסננים ממים
מערבבים בקערה את יתר חומרי המילוי ולאחר מכן מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מסדרים בתחתית הסיר את פרוסות העגבניות ועליהן מסדרים את הפלפלים לאחר שחתכנו מהם את ה"ראש" והסרנו מתוכם את הגרעינים.
ממלאים כל פלפל עד לשלושת רבעי גובה במלית.
מכינים את הרוטב - מערבבים בקנקן או בקערה גדולה את כל חומרי הרוטב.
מעבירים את הפלפלים לסיר ויוצקים מסביבם ומעט לתוכם את הרוטב. מכסים את הפלפלים ב"מכסה" שלהם (החלק העליון שחתכנו כדי למלא אותם).
שימו לב שאפשר לבשל את הפלפלים בשכבה אחת או לסדר אותם בכמה שכבות בסיר כשהם כמובן עם ה"מכסה" שלהם.
מחממים את הפלפלים על אש גבוהה יחסית עד שהרוטב מתחיל לרתוח. מנמיכים את האש ומבשלים במשך לפחות שעה ורצוי כמה שעות עד שהפלפלים רכים והמלית מבושלת לגמרי.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth