300גרםגבינת מוצרלה או שילוב של מוצרלה וגבינות שאוהבים בפיצה
100גרםגבינת פרמז'ן מגוררת
הוראות הכנה:
בצק שמרים
בקערת המיקסר מערבבים מעט את הקמח והשמרים. מוסיפים מעל את המלח, הסוכר וכוס מים ומתחילים לערבל במהירות איטית.
לאחר שהתערובת מתחילה להתגבש מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל. עם העירבול מוסיפים גם מעט מים בכל פעם עד שמתקבלת תערובת אחידה ולא דביקה שנפרדת מהדפנות של הקערה בזמן העירבול.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך לפחות שעתיים.
רוטב עגבניות
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום לקראת סוף הטיגון ומזהיבים גם אותו. מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל את הרוטב במשך כ- 5 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
הרכבה
מחממים תנור ל 250 מעלות ומשמנים היטב את התבנית או מחבת הברזל
משטחים את בצק השמרים על התבנית ומותחים מעט את השוליים שלו שיכסו עד כמה שאפשר את שולי התבנית.
מניחים על הבצק את פרוסות המוצרלה (או הגבינות שבחרתם לשים על הפיצה) בשכבה עבה.
מפזרים על הגבינה את הרוטב. אין בעיה לפזר רוטב חם על הגבינה. ומפזרים מעל הרוטב כמחצית מכמות הפרמזן. את היתר משאירים בצד להגשה.
אופים את הפיצה במשך כ 10 דקות ב 250 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את התנור ל 180 מעלות כדי שהחלק העליון של הפיצה לא ייחרך מדי ואופים עוד כ 15-20 דקות עד שהפיצה שחומה בשוליים ובחלקה העליון. זמן האפיה הכולל יהיה 25-30 דקות.