עוגיות שוקולד פאדג'יות עם טעמי שוקולד מודגשים. מושלמות לשוקוהולים ובכלל
Servings 24עוגיות
מצרכים:
200גרםשוקולד מריר
50גרםחמאה (מרגרינה בגירסת פרווה)
80גרםסוכר חום דביקשליש כוס דחוסה
2ביצים גודל L
1כפיתתמצית וניל
30גרםאבקת קקאו הולנדי3 כפות
90גרםקמח לבן2/3 כוס
1 כפיתאבקת אפיה
קורט מלח
1כוספצפוצי שוקולד חלב או כל טעם שאוהבים
הוראות הכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו, בפולסים של חצי דקה. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.
מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הקקאו (רצוי לנפות לקערה) ומערבבים עד שהתערובת אחידה ואין גושים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומערבבים בעדינות.
מוסיפים לתערובת את פצפוצי השוקולד ומערבבים בעדינות.
מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות כדי שתתמצק.
בעזרת כף קפיצית או כף רגילה יוצרים מהתערובת 24 כדורים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מקררים את כדורי העוגיות במשך לפחות חצי שעה במקרר או במקפיא. ניתן להכין גם יום מראש. הקרור אינו חובה אבל גורם לעוגיות להיות אפילו יותר פאדג'יות במרכז לאחר האפיה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומסדרים את העוגיות הקרות על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק בין עוגיה לעוגיה
אופים את העוגיות במשך כ- 10 דקות עד שהעוגיות תפוחות מעט, ועם "קליפה" בהירה ומתחילות להסדק.
לאחר האפיה רצוי לשטח מעט כל עוגיה בעזרת מרית או כוס או כף היד. העוגיות ייסדקו עוד קצת וייראו אפילו יותר מגרות ומפתות.
מצננים מעט את העוגיות לפני העברתן לצלחת הגשה או לקופסת אחסון. העוגיות רכות מאוד כשהן חמות.