Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
עוגת דבש
עוגת דבש קלאסית, קלילה ואוורירית , מתוקה במידה וכזו שכולם יתאהבו בה.
מצרכים:
5
ביצים
250
גרם
סוכר לבן
כוס ורבע
120
מ"ל
שמן (חמניות, סויה, קנולה וכו')
חצי כוס
120
מ"ל
דבש
חצי כוס
180
מ"ל
קפה או תה חזק
3/4 כוס
1/2
כפית
קינמון
מעט
ציפורן (לא חובה)
280
גרם
קמח לבן
2 כוסות
2
כפיות
אבקת אפיה - או שקית אבקת אפיה
אפשר להשתמש ב 2 כוסות קמח תופח
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית עגולה אפשר לרפד בנייר אפיה)
מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן ולאחר מכן את הדבש וממשיכים להקציף.
מוסיפים את הקפה תוך כדי הקצפה עדינה.
מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפיה, הקינמון והציפורן עד שהקמח נטמע בתערובת. להזהר לא לערבב יתר על המידה.
מסיימים לערבב את התערובת עם לקקן כדי לוודא שאין גושי קמח בתערובת או בתחתית.
יוצקים לתבנית ואופים במשך כ- 45 דקות עד למבחן הקיסם. שימו לב שהעוגה תופחת באפיה ורצוי לא למלא מעבר ל 3/4 גובה התבנית.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth