Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
5
from
2
votes
עוגת שוקולד חגיגית ליום הולדת
(עוגה כושית)
מצרכים:
לעוגת שוקולד ענקית
200
גרם
סוכר לבן
כוס
100
גרם
סוכר חום דביק
חצי כוס, אפשר להחליף בסוכר לבן
3
ביצים
כפית
תמצית וניל
60
מ"ל
שמן
רבע כוס
120
מ"ל
שמנת מתוקה או שמנת צמחית
חצי כוס
30
גרם
אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי). לא להחליף בשוקולית!!!
280
גרם
קמח לבן
2 כוסות
2
כפיות
אבקת אפיה
אפשר להשתמש בקמח תופח
1
כפית
סודה לשתיה
לא חובה אבל מוסיף למרקם
100
מ"ל
מים רותחים
קצת יותר משליש כוס
גנאש שוקולד
150
גרם
שוקולד מריר
או חלב או שילוב
120
מ"ל
שמנת מתוקה או שמנת צמחית
לקישוט - סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
עוגת שוקולד - אפשר עם או בלי מיקסר
מערבבים את שני סוגי הסוכר, תמצית וניל והביצים, מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב שמן ושמנת מתוקה/צמחית עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים. מוסיפים קמח + אבקת אפיה + סודה לשתיה ב- 3 סבבים ומערבבים בין כל סבב.
מוסיפים בעדינות ותוך כדי ערבוב את המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות במשך כחצי שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בעזרת קיסם מחוררים בעוגה חורים לספיגת גנאש השוקולד.
גנאש שוקולד
מחממים את השוקולד והשמנת יחד, תוך ערבוב כל חצי דקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את הגנאש על העוגה ומיישרים כך שיכסה את כולה. מניחים לגנאש להצטנן לפני הקישוט (אחרי הקישוטים יימסו עליו).
מקשטים בסוכריות צבעוניות או בכל קישוט אחר שאוהבים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth