Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
עוגת אוראו
Equipment
2 תבניות בקוטר 22 ס"מ
מצרכים:
ל 2 עוגות שוקולד בקוטר 22 ס"מ
4
ביצים
300
גרם
סוכר לבן
כוס וחצי
100
גרם
סוכר חום דביק
חצי כוס
כפית
תמצית וניל
200
גרם
שמנת חמוצה או יוגורט
גביע
1/2
כוס
שמן חמניות או שמן צמחי אחר
40
גרם
אבקת קקאו הולנדי
4 כפות
420
גרם
קמח לבן
3 כוסות
2
כפיות
אבקת אפיה
100
מ"ל
מים רותחים
למילוי וקישוט
500
מ"ל
שמנת מתוקה
2 מיכלים קטנים
חבילת
אינסטנט פודינג
80 גרם
חבילת
עוגיות אוראו
חבילת
עוגיות מיני אוראו
אפשר לשלב בין מיני אוראו רגילים ומצופים שוקולד
הוראות הכנה:
הכנת עוגות השוקולד
בקערת המיקסר עם וו ההקצפה מערבבים את הביצים, הוניל והסוכר ותוך כדי ערבול מוסיפים את השמן ולאחריו את השמנת החמוצה/ היוגורט.
מוסיפים את הקקאו ולאחר מכן את הקמח ואבקת האפיה ב 3 סבבי הוספה ומערבלים עד שהקמח נטמע בתערובת.
מוסיפים לאט ובזהירות בערבול איטי את המים הרותחים ומערבלים מעט עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבניות ואופים בחום 170 מעלות במשך כ- 40 לדקות מבחן הקיסם
מצננים היטב את העוגות המוכנות ורק כשהן בטמפרטורת החדר או לאחר קרור במקרר מרכיבים ומקשטים.
הכנת הציפוי והקישוט
בקערת המיקסר מערבלים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב
משתמשים בחלק מהקרם למילוי בין 2 העוגות.
מפרישים כמות קטנה מהקרם לשק זילוף עם צנטר כוכב לצורך הקישוט העליון.
טוחנים 6 עוגיות אוראו לאבקה ומערבבים את האבקה עם שארית הקרם לקבלת קרם אוראו.
מצפים את העוגה ציפוי ראשון דק ומכניסים למקפיא או למקרר להתייצבות למשך כחצי שעה-שעה.
מצפים את העוגה בשכבה עבה של קרם מכל הכיוונים עד לקבלת ציפוי חלק מסביב ומעל העוגה.
מזלפים את יתרת קרם הוניל בחלק העליון של העוגה לקישוט, ומסדרים בין הזילופים את עוגיות האוראו.
מפזרים על החלק העליון של העוגה את יתרת פירורי האוראו.
מקשטים את תחתית העוגה בשברי אוראו.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth