הערה - כיוון שלא מוכרים טונקה בארץ היא הושמטה מהמתכון המקוצר
Servings 6מנות
מצרכים:
500מ"לשמנת מתוקה2 מיכלים
4חלמונים מביצה L5 מביצה M
100גרםסוכר לבןחצי כוס
כפיתתמצית וניל איכותית או משחת וניל או מקל וניל
6כפיותסוכר לקרמל
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרתיחים מים בקומקום
מחממים בסיר את השמנת והוניל
במקביל מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר
כשהשמנת על סף רתיחה מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את השמנת לתערובת החלמונים. חשוב לערבב טוב בהוספה ולהוסיף בעדינות.ניתן לסנן את התערובת לאחר ההוספה כדי לוודא שהחלמונים לא נקרשו מהחום של השמנת
בעזרת מצקת (או בעזרת קנקן) יוצקים בעדינות את תערובת הברולה לקעריות המסודרות בתבנית התנור
מכניסים את התבנית עם הקעריות לתנור ויוצקים אליה מים רותחים שיכסו מחצית מגובה הקעריות.
אופים במשך כחצי שעה ב 160 מעלות עד שנראה שהחלק העליון שלו נקרש והוא מעט שחום.
מצננים את הקרם ומעבירים למקרר עד ההגשה.
לפני ההגשה מפזרים על כל קערה כפית סוכר לבן (לא חום ולא דמררה! הוא לא נמס טוב)