Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
אלפחורס
Servings
40
עוגיות
מצרכים:
200
גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות
150
גרם
אבקת סוכר
כוס ורבע
3
חלמונים
1
כפית
תמצית וניל
1-2
כפיות
ברנדי או קוניאק
לא חובה
200
גרם
קמח לבן
כוס ושליש
280
גרם
קורנפלור
2 כוסות
1/2
כפית
אבקת סודה לשתיה
2
כפיות
אבקת אפיה
ריבת חלב למילוי
100
גרם
קוקוס לקישוט
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומנקים עם לקקן את דפנות הקערה בין כל הוספה.
מוסיפים את תמצית הוניל והברנדי ומערבלים.
מוסיפים את הקורנפלור, הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה בהדרגה לקערה תוך ערבול. מסיימים את הערבוב ידנית עם לקקן.
מחלקים את התערובת ל 2. משטחים כל חצי לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.
מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר הרצוי (אני ממליצה על 3.5-4 ס"מ כי העוגיות תופחות באפיה).
מצננים את עיגולי הבצק למשך כחצי שעה במקרר ולאחר מכן מעבירים לתבנית.
מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים ביניהם.
אופים את העוגיות בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך כ- 8-10 דקות עד שהן יבשות מלמעלה.
מצננים ולאחר מכן ממלאים בריבת חלב ומורחים ריבת חלב בשולי העוגיות. במידה וריבת החלב סמיכהמדי ניתן לדלל אותה עם מעט חלב ולחמם לכמה שניות במיקרו.
מגלגלים בקוקוס ומגישים.
מומלץ להגיש את העוגיות יום למחרת לאחר שהבצק סופח לחות מריבת החלב.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth