Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
לחמניות קרואסון
Servings
2
תבניות גדולות
מצרכים:
1
קילו
קמח (אפשר רק לבן ואפשר לשלב קמחים שאוהבים)
2
כפות
שמרים יבשים
1/3
כוס
סוכר
66 גרם
1
ביצה
1/2
כוס
שמן צמחי
1
כוס
חלב
1.5
כוסות
מים
1
כפית
מלח
ביצה מעורבבת עם 2 כפות חלב או מים
פניני סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל החומרים למעט חצי כוס מהמים עד לקבלת בצק רך גמיש ולא דביק מדי. במידה והבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.
משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הבצק (בקיץ שעה, בחורף שעתיים)
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן וחותכים ממנו משולשים ארוכים.
מגלגלים כל משולש לצורת קראוסון.
מסדרים את הקרואסונים בתבנית במרחק קטן ביניהם. מכסים ומתפיחים 20-30 דקות נוספות.
מורחים בתערובת של ביצה ו- 2 כפות חלב ומפזרים מעל פניני סוכר או כל תוספת שאוהבים.
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות במשך כ 30 דקות עד להשחמה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth