Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
מקרונים
Servings
25
מקרונים
מצרכים:
לעוגיות המקרון
100
גרם
חלבונים
70
גרם
סוכר לבן
200
גרם
אבקת סוכר
120
גרם
אבקת שקדים
קורט
מלח
כפית
תמצית וניל
2-3
טיפות
צבע מאכל לבחירתכם
לא חובה
למלית גנאש שוקולד לבן
200
גרם
שוקולד לבן
75
מ"ל
שמנת מתוקה
כפית
תמצית וניל
הוראות הכנה:
מקרונים
מערבבים יחד את אבקת הסוכר עם אבק השקדים. במידת הצורך אפשר לטחון יחד ואם רוצים אפשר גם לנפות (לא חובה).
בקערה המונחת מעל סיר עם מים רותחים מחממים את החלבונים עם הסוכר עד להמסה של הסוכר.
מסירים מהאש ומקציפים עם תמצית וניל וקורט מלח עד לקבלת קצף סמיך ויציב.
מוסיפים 1-2 טיפות צבע מאכל ומקציפים עד לקבלת צבע אחיד. ניתן להוסיף צבע במידת הצורך.
מוסיפים את תערובת השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת סמיכה שמייצרת "סרט" אם יוצקים אותה לקערה מהלקקן (ראו בתמונות).
מזלפים את המקרונים על תבנית המרופדת בנייר אפיה. שומרים מרחק בין עוגיה לעוגיה כי הן תופחות באפיה.
שומרים את התבנית בצד למשל כחצי שעה להתייבשות החלק העליון (לא חובה, ניתן גם ישר להכניס לתנור).
אופים את המקרונים בחום של 160 מעלות למשך כ 12 דקות עד שמתקבלות עוגיות יציבות.
מצננים ורק לאחר צינון מלא מפרידים מנייר האפיה.
מסדרים זוגות של עוגיות, ממלאים בקרם וסוגרים. מומלץ לתת למקרונים מנוחה של כמה שעות במקרר לפני ההגשה.
מלית גנאש שוקולד לבן
ממיסים במיקרו את השוקולד, השמנת ותמצית הוניל בפולסים של חצי דקה תוך ערבוב בין הפולסים, עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים לקרור (בקערה או בשף זילוף) רצוי לכמה שעות להתייצבות הקרם.
מזלפים על מחצית מהעוגיות (לאחר שהתאמנו זוגות לפי גודל העוגיות)
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth