200גרםגבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר או גבינת שמנת 30% שאוהביםחבילה
200 מ"לשמנת חמוצה 15% או 30%לא חובה. אבל מוסיף
כפיתתמצית וניל
2-3כפותאבקת סוכר
12גרםאבקת ג'לטיןלא חייבים ג'לטין אבל לדעתי כדאי
60 מ"למים
לקישוט
כחצי צנצנת ממרח לוטוס
250מ"לשמנת מתוקה
2כפות אבקת סוכר
כפיתתמצית וניל
פרורי עוגיות לוטוס
הוראות הכנה:
הכנת העוגה
מרפדים את דפנות התבנית בשקף. ניתן להשתמש ברינג ובשקף.
משרים את אבקת הג'לטין במים למשך כ 10 דקות לפחות (לא חובה אבל אני ממליצה להוסיף, זה לא מורגש בטעם או במרקם)
מקציפים את השמנת המתוקה, המסקרפונה/גבינת שמנת, השמנת החמוצה, הוניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.
אם משתמשים בג'לטין - מעבירים כמה כפות מהתערובת לקערה, ממיסים את הג'לטין במיקרו ל 10 שניות ומוסיפים לתערובת שבקערה תוך ערבוב מהיר (שלא יהיו גושים). מוסיפים עוד קצת מתערובת הקרם לקערה ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים הכל לקערה הגדולה עם הקרם ומערבבים היטב לפיזור תערובת הג'לטין בעוגה.אם חס וחלילה קורה שיש לכם גושי ג'לטין בתערובת, רסקו אותה מעט בלנדר מוט.
מרטיבים את העוגיות במעט חלב ומסדרים בשכבה אחת בתחתית התבנית.
מכסים את שכבת העוגיות במחצית מכמות הקרם.
מרפדים מעל הקרם בשכבה נוספת של עוגיות מורטבות במעט חלב. רצוי שהעוגיות לא יגעו בשולי התבנית ובאופן זה לא יבלטו מהעוגה.
מכסים בשכבה נוספת של קרם ומיישרים.
מעבירים להקפאה לפחות שעתיים ועדיף ללילה.
קישוט העוגה
מחממים מעט את ממרח הלוטוס ומעבירים לשקית זילוף עם פתח צר יחסית (אין צורך בצנטר).
כשהעוגה קפואה משחררים את הרינג העוטף את העוגה ומסירים את השקף (חשוב... :-) )
מזלפים בעדינות בקצות העוגה מעט מהממרח על מנת לקבל את מראה הטפטופים. לאחר מכן פותחים מעט יותר את הפתח בשקית הזילוף ויוצקים את יתר ממרח הלוטוס החם על העוגה. מורחים אותו בזריזות כיוון שהעוגה קפואה והממרח יתקשה עליה די מהר.
מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים פרחים על העוגה. מפזרים על כל פרח מעט פירורי עוגיות לוטוס לקישוט.
אם רוצים ניתן לקשט את מרכז העוגה בפירורי עוגיות לוטוס.
הערה - אני אוהבת להגיש את העוגה כשהיא טיפה קפואה. אם השתמשתם בג'לטין לא חייבים בכלל להקפיא. אם לא - ממליצה בכל זאת להגיש חצי קפואה (במיוחד בקיץ) כדי שהעוגה תהיה יציבה.