Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
בחושה וניל וקינמון
מצרכים:
לעוגה
250
גרם
סוכר
כוס ורבע
4
ביצים
250
מ"ל
שמנת מתוקה
מיכל קטן
200
מ"ל
שמנת חמוצה
גביע
כפית
תמצית וניל
280
גרם
קמח לבן
2 כוסות
2
כפיות
אבקת אפיה
שקית
כפית
קינמון
לזיגוג
120
גרם
אבקת סוכר
חצי כוס בערך
5-6
כפות
שמנת מתוקה
1/4
כפית
קינמון
הוראות הכנה:
הכנת העוגה
במידה ומשתמשים בתבנית בבקה מעוצבת משמנים את העוגה עם חמאה ומפזרים עליה קמח ומניחים בצד או במקרר
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את השמנת המתוקה, שמנת חמוצה, סוכר, ביצים ותמצית וניל בקערה או במיקסר עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והקינמון ו- 2 מנות - מוסיפים חצי מהכמות , מערבבים ומוסיפים את יתר ה"יבשים".
יוצקים לתבנית המשומנת עד לגובה של 3/4 מהתבנית (התערובת תופחת באפיה).
אופים במשך כ- 40 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
מצננים והופכים לצלחת הגשה.
זיגוג
מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון ומוסיפים בהדרגה את השמנת תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם של קרם נוזלי שניתן לזגג איתו את העוגה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth