Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
פאי קרם ודובדבנים
Servings
4
פאיים אישיים
מצרכים:
בצק פריך
350
גרם
קמח לבן
2.5 כוסות
100
גרם
אבקת סוכר
שקית
200
גרם
חמאה
1
ביצה
2-3
כפות
שמנת מתוקה/חלב/מים
קרם פטיסייר
240
מ"ל
חלב
כוס
65
גרם
סוכר
2/3 כוס
כפית
תמצית וניל
3
חלמונים
20
גרם
קורנפלור
2 כפות
120
מ"ל
שמנת מתוקה
דובדבנים למילוי ולקישוט
הוראות הכנה:
קלתיות בצק פריך
בקערת מעבד המזון מניחים את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה הקרה ומערבלים בפולסים עד לקבלת פרורים.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים 2-3 כפות שמנת מתוקה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
משטחים על משטח מרופד בניילון נצמד, עוטפים ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
מרדדים את הבצק, מרפדים קלתיות אישיות או תבנית פאי ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה (כ 20 דקות) ומצננים
קרם פטיסייר
בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב, הסוכר ותמצית הוניל.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וקורנפלור.
שהחלב על סף רתיחה מוסיפים אותו בהדרגה ותוך ערבוב לתערובת החלמונים ולאחר מכן מחזירים הכל לסיר ומערבבים כל הזמן על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה.
מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד כך שייגע בחלק העליון של הקרם (למניעת קרום) ומצננים.
מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל קרם הפטיסייר.
הרכבה
ממלאים את הקלתיות/קלתיות בקרם פטיסייר.
מסדרים חצאי דובדבנים על הקרם.
מזלפים מעל עוד קרם.
מקשטים בדובדבנים
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth