כמות ל - 2 עוגות בתבנית איגליש או לעוגה אחת בתבנית 26
מצרכים:
לבסיס העוגה הבחושה
200גרםחמאה רכה חתוכה לקוביות
250גרםסוכר(כוס ורבע)
3ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
כפיתתמצית וניל
350גרםקמח לבן(2.5 כוסות)
2כפיותאבקת אפיהאפשר להחליף לקמח תופח ולוותר על אבקת האפיה
כפיתסודה לשתיה
מיכלשמנת חמוצה200 מ"ל
1/2כפיתמלח
לשיש שוקולד
150גרםשוקולד מריר
2כפותחלב
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
ממיסים במיקרו את השוקולד עם 2 כפות חלב בפולסים של חצי דקה ומניחים בצד.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת קרמית ורכה
מוסיפים הביצים, אחת אחת ומערבלים היטב בין כל הוספה.
מוסיפים את הקמח+אבקת אפיה+סודה לשתיה+מלח ואת השמנת החמוצה לסירוגין - מוסיפים שליש מכמות הקמח ומערבלים מעט, מוסיפים חצי מכמות השמנת ומערבלים מעט וחוזר חלילה עד שמסיימים ומתקבלת תערובת חלקה וללא גושי קמח. שימו לב שלא לערבל יתר על המידה.
מרכיבים את העוגה: מניחים בתבנית שכבה דקה של תערובת העוגה הלבנה. מעליה שורה של תערובת השוקולד ומעליהן עוד שכבת וניל ושכבת שוקולד. שימו לב שגובה הבלילות לא יעבור את 2/3 גובה התבנית.
בעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמת שיש: מערבבים בין התערובות עם הסכין לאורך התבנית בתנועת ספירלה לאחר מכן הופכים את התבנית וחוזרים על הערבוב לאותו כיוון.
אופים את העוגות במשך כ- 30 דקות עד שהעוגות שחומות מלמעלה וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים עליו.