Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
בבקה שוקולד
כמות ל 2 עוגות בתבנית אינגליש
מצרכים:
לבצק שמרים
560
גרם
קמח לבן
(4 כוסות)
כף
שמרים יבשים
(או חצי שקית/קוביית שמרית)
100
גרם
סוכר
(חצי כוס)
3
ביצים
150
גרם
חמאה רכה
240
מ"ל
מים
(כוס)
1/2
כפית
מלח
למלית שוקולד
130
גרם
שוקולד מריר
120
גרם
חמאה
50
גרם
אבקת סוכר
(6 כפות)
30
גרם
אבקת קקאו
(3 כפות)
כפית
תצית וניל
קורט
מלח
להברשה לאחר האפיה
1/3
כוס
סוכר
1/3
כוס
מים
הוראות הכנה:
בצק שמרים
בקערת המיקסר שמים את הקמח והשמרים ומערבבים את השמרים לתוך הקמח.
מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה, מלח ו 3/4 כוס מים ומתחילים לערבל עם וו לישה. לאחר דקה או שתיים של ערבול בודקים ואם הבצק נראה יבש מוסיפים מים בהדרגה.
ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש. הבצק יהיה קצת דביק וזה בסדר.
מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח. ניתן להכניס למקרר לאחר חצי שעה בטמפרטורת החדר ולתת לבצק לתפוח לאורך לילה.
מלית שוקולד
ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה וחמימה.
מוסיפים את הקקאו, אבקת הסוכר והוניל, מערבבים ומניחים לתערובת להצטנן בטמפרטורת החדר.
הרכבת העוגה
מחלקים את הבצק לשני חלקים
מרדדים מחצית ראשונה לצורת מלבן
ממלאים בשכבה נדיבה של המלית.
מגלגלים לרולדה.
מעבירים למקפיא לעשר דקות להתמצקות (לא חובה אבל ממש עוזר להכנה).
בזמן הזה מכינים את הרולדה השניה משארית הבצק.
כשהבצק התמצק מעט חותכים את הרולדה לאורכה.
שוזרים את שני החצאים אחד בשני לקבלת מראה של בבקה / קראנץ (ראו תמונות במתכון המפורט)
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכסים במגבת.
חוזרים על העיצוב עם המחצית השניה של הבצק.
מניחים לבבקות לתפוח למשך כ 30 עד 45 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
אופים את הבבקות במשך כ 30-40 דקות עד שהבבקות שחומות מלמעלה והתוכן שלהן איננו בצקי (בודקים בעזרת סכין שמזיזה במעט את הבצק).
סירופ סוכר (לא חובה)
ממיסים את הסוכר והמים בסיר עד שהנוזל מסמיך מעט.
מברישים על העוגות החמות.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth