Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
עוגת גבינה פירורים
מצרכים:
לתחתית בצק ולפירורים
200
גרם
חמאה קרה
210
גרם
קמח לבן
(כוס וחצי)
150
גרם
אבקת סוכר
(כ- 3/4 כוס)
כפית
תמצית וניל
קורט
מלח
למלית גבינה
500
מ"ל
שמנת מתוקה
חבילת
אינסטנט פודינג
(80 גרם)
כפית
תמצית וניל
גביע
גבינה לבנה
(250 גרם)
גביע
גבינת שמנת
(225 גרם)
150
גרם
סוכר לבן
10
גרם
אבקת ג'לטין מעורבבת עם 60 מ"ל מים.
לא חובה אבל מומלץ
הוראות הכנה:
לתחתית ולבצק פירורים
מחממים תנור ל 180מעלות
מעבדים את כל חומרי הבצק בקערה של מעבד המזון ומעבדים עד שמתקבלים פירורים גסים.
מפזרים חצי מהפירורים על תבנית שטוחה
את המחצית השניה של הפירורים מהדקים לתבנית
אופים את שתי התבניות יחד בחום של 170 מעלות עד שהבצק משחים.
הפירורים כ- 20 דקות. התחתית כ 25 דקות.
מניחים בצד להצטננות.
טוחנים את הבצק שאפינו לצורך הפירורים עד לקבלת פירורים דקים או גסים (אפשר גם לפורר בידיים).
למלית גבינה
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד עד להתמצקות .
מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג ותמצית הוניל עד שמתקבל קרם יציב.
מוסיפים את גבינת השמנת ואת הגבינה הלבנה. מתחילים להקציף בקצף איטי ולאט לאט מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד שכל הקרם יציב.
מחממים במיקרו את הג'לטין שהתגבש למשך 10 שניות עד שהוא הופך לנוזלי.
מעבירים חלק מהקרם לקערה קטנה ומערבבים עם הג'לטין במהירות שלא יווצרו גושים.
מוסיפים את תערובת הגבינה והג'לטין לתערובת העוגה ומערבבים עם לקקן בתנועת קיפול.
מרפדים את התבנית בשקף (לא חובה).
יוצקים את מלית הגבינה על התחתית ומכניסים למקרר או למקפיא לשעה להתייצבות.
מפזרים מעל את הפירורים ומחזירים למקרר עד שהעוגה מתייצבת.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth