פנקייק אוכמניות עם טריק

מכירים את המשפט – "לכל שבת יש מוצאי שבת"? אז אני מגוונת עם "לכל החגים יש אחרי החגים" ואנחנו לגמרי שם – בקיזזוז הקלוריות מכל ארוחות החג. אבל מי אמר שבתקופת הקיזוזים הזו צריך להתנזר מפינוקים? בדיוק בשביל זה הכנתי בשבילכם מתכון דל קלוריות (יחסית) לפנקייק אוכמניות. בלי שמן או חמאה ואפילו לא חייבים סוכר, ועדיין מתקבלים פנקייקים אווריריים ותפוחים וחתיכיים. איך? תכף אספר לכם

הטריק פה פשוט מאוד – פנקייק פטנט שמתבסס על 4 רכיבים – מעדן  (אפשר גם כל יוגורט או מעדן שאוהבים), ביצה, חלב וקמח + אבקת אפיה (שאני לא מחשיבה כמרכיב).
זה הבסיס ואיתו אפשר לשחק אז כמובן שהחלטתי לא להסתפק בפנקייק סטנדרטי ושידכתי לו אוכמניות וכמובן שאפשר לשדך כל תוספת שרוצים (פטל, פצפוצי שוקולד, שבבי קוקוס לחים ואלה רק דוגמאות).
התוצאה יצאה אוורירית כל כך בזכות התגובה שבין החמיצות שביוגורט לאבקת האפיה ואף אחד אצלי אפילו לא הרגיש שהפנקייק עשוי ממעדן. נכון פטנט?

פנקייק אוכמניות – החומרים ל 10 פנקייקס קטנים:

1 גביע מעדן או יוגורט בכל טעם שאוהבים (אני השתמשתי ביופלה דיאט פירות יער, אפשר גם בלי טעמים)
ביצה אחת [גביע – של 150 מ"ל]
2/3 כוס (90 גר') קמח
חצי כפית אבקת אפיה
2-3 כפות חלב
כפית תמצית וניל (לא חובה)
חופן אוכמניות (אפשר טריות ואפשר קפואות מסוננות מנוזלים) [לא חובה למי שרוצה פנקייק בטעם וניל]
**מי שרוצה יותר מתוק יכול להוסיף כף סוכר

 

ההכנה בתמצית: מערבבים ביצה ומעדן/יוגורט, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ואם רוצים אז כף סוכר. מוסיפים מעט חלב עד שהתערובת סמיכה. מטגנים במחבת משומנת קלות. אם מוסיפים אוכמניות מניחים אותן על הפנקייק לאחר ששמים במחבת (ככה הן יתפזרו באופן שווה בכל פנקייק).

ולפירוט ההכנה עם תמונות (וזה ממש ממש קל הפעם)

מערבבים בקערה את המעדן יחד עם הביצה עד שהתערובת אחידה

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים

מוסיפים 2 כפות חלב ותמצית וניל ומערבבים. התערובת צריכה להיות סמיכה אבל במרקם שאפשר לשפוך אותה למחבת. אם היא סמיכה מדי מוסיפים עוד כף חלב. שימו לב לא לערבב יותר מדי, ערבבו עד שהתערובת אחידה (יש שגורסים שזה בסדר אם יש קצת גושים של קמח ושזה מסתדר במהלך הטיגון אני אישית פחות אוהבת להשאיר גושים בתערובת).

מחממים מחבת ומשמנים מעט. אני מנגבת את השומן עם נייר סופג כדי ששכבת השמן תהיה כמה שיותר דקה – זה מבטיח שמהנאגלה הראשונה יצאו לכם פנקייקס שחומים וחתיכיים.

יוצקים כף מהתערובת למחבת, מיישרים ומפזרים על הפנקייק אוכמניות. ממשיכים ככה אחד אחד.

כשהפנקייק מעלה בועות בחלק החיצוני זה הזמן להפוך. בעדינות בעדינות כי האמצע עדיין רטוב. אפשר גם לבדוק בעדינות לפני שהופכים שהוא מספיק שחום.

ולפני שתשאלו, כן.. אני אוהבת להכין פנקייק לילדים במחבתות עם ציורים. יש כל מיני סוגים בכל מיני מחירים ומוצאים אותן לרוב בחנויות לכלי בית או בחנויות המתמחות. הן מאוד נוחות לדעתי כי הפנקייקס יוצאים עגולים ואחידים.

אם אין מחבת מיוחדת אפשר להכין פנקייקים יותר גדולים במחבת רגילה או לקחת מחבת גדולה ולהכין מיני פנקייק על ידי יציקת כמות של כף על המחבת במרווחים (בד"כ אפשר להכין לפחות 3 במקביל ובמחבתות גדולות גם יותר).

אפשר להגיש את הפנקייקס כמו שהם והם יהיו נפלאים ואפשר לפנק כמיטב המסורת עם סירופ מעל (בין אם מייפל ובין אם משהו אחר. פה בתמונה השתמשתי בגולדן סירופ שאני מאוד אוהבת את המתיקות שלו).

כאמור – המתכון הזה מודולרי וידידותי ואין בעיה להשתמש בו ביוגורט ללא תוספת טעמים (ואז רצוי להוסיף כף סוכר לתערובת כי אחרת הפנקייקס לא יהיו בכלל מתוקים). אפשר להשתמש בכל אחוז שומן שתרצו. הפנקייקס בפוסט הזה הוכנו עם מעדן דיאט ואפשר עם מעדן רגיל. אפשר להכין בלי תוספות בכלל או להכין עם כל תוספת שאתם אוהבים (למשל פצפוצי שוקולד (שזה לא הכי דיאטטי), פטל, שבבי קוקוס קלויים, חלבה וכו' וכו' זה באמת כיד הדימיון.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח".

וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

המתכון הוכן בשיתוף עם השף הלבן

‏14 תגובות

  1. נופר שטוקלמן ב- 8 באוקטובר 2018 בשעה 1:14

    היי,
    המתכון נראה מעולה! את חושבת שיעבוד עם להחליף את הקמח בקמח טף/כוסמין?

    • שמח במטבח ב- 8 באוקטובר 2018 בשעה 10:38

      יודעת בוודאות שעובד עם קמח כוסמין. לגבי קמח טף נראה לי שהוא גס מדי לצורך המתכון הזה

      • נטלי ב- 2 בפברואר 2023 בשעה 9:37

        עשיתי! טעים !! תודה !!!

        • שמח במטבח ב- 2 בפברואר 2023 בשעה 10:15

          שמחה שאהבת 🙂 תודה על התגובה

  2. אוסנת ב- 8 באוקטובר 2018 בשעה 6:57

    תודה על מתכון ורעיון נפלא. רק הערה חשובה. אסור להשתמש במוצרי דיאט בחימום ואפיה כי החומר מתפרק ( רשום זאת גם על האריזה) והנזק גדול מהתועלת כך שרצוי להימנע מכך.
    שוב. נראה נפלא ותודה!

    • שמח במטבח ב- 8 באוקטובר 2018 בשעה 10:37

      תודה רבה אוסנת. אבדוק הדבר

  3. ריקי ברוך ב- 8 באוקטובר 2018 בשעה 7:59

    זה מקסים גם לארוח חלבי. אהבתי. אימצתי. תודה

  4. רוזמרי ב- 2 בנובמבר 2018 בשעה 8:35

    אפשר להכין יום שישי ולחמם בשבת בבוקר ?
    (שומרים שבת) ?

    • שמח במטבח ב- 7 בנובמבר 2018 בשעה 21:33

      פחות מומלץ. פנקייק זה משהו שטעים כשהוא טרי. בטח כשיש בהם פירות

  5. ליאת ב- 2 בדצמבר 2020 בשעה 8:54

    האם אפשר להחליף את היוגורט בגבינה לבנה?

  6. סהר בוסתנאי ב- 19 בינואר 2022 בשעה 20:10

    היי, זה נראה מצויין! האם אפשר את האוכמניות למעוך\לטחון ולהוסיף לבלילה? אם כן, האם באותה הכמות או שיש להפחית\להגדיל ובכמה? תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 20 בינואר 2022 בשעה 9:27

      פחות ממליצה לטחון את האוכמניות ולהוסיף כי הבלילה תקבל צבע מאוד לא אטרקטיבי.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *