גרנולה מלוחה – תערובת גרעינים ואגוזים

אם היו שואלים אתכם אם אתם אנשים של מתוק אם של מלוח, מה הייתם עונים?  אני מודה שקשה לי מאוד לענות על השאלה. מצד אחד.. כפי שרואים בבלוג אני מאוד מאוד אוהבת מתוקים, מכל הסוגים והמינים, כולל (ובמיוחד) כל מה שמוגדר כ"ג'אנק" (יש לי חולשה נוראית למשל לסוכריות גומי… ).
מצד שני… כשמתעסקים כל כך הרבה במתוק מייד נוצר הקרייבינג התמידי למשהו מלוח, ואו-הו כמה שאני אוהבת מלח, מכל הסוגים וכל הצבעים.

אז לכבוד ט"ו בשבט החלטתי לשתף אתכם באחד ה"מלוחים" שאני הכי אוהבת לנשנש – תערובת מלוחה של גרעינים ואגוזים. יש שיקראו לה גרנולה מלוחה, יש שיקראו לה תערובת גרעינים, לא משנה איך תקראו לה זה טעיייייייםםםם!

אפשר להשתמש בה בסלטים, אפשר לאכול אותה עם יוגורט (או שמנת חמוצה) ואפשר פשוט לנשנש אותה כמו שהיא.

ותודה לצלמת טלי ארדיטי – מגשימת חלומות בתמונות, שהסכימה לצאת מאחורי המצלמה שלה ולתרום את ידיה לצילום

הכל התחיל לפני כחודשיים, כשחברתי קרן קדוש ארגנה לכמה חברים יום כיף בירושלים שכלל בין היתר סיור בשוק מחנה יהודה עם טלי פרידמן, בעלת האטליה שמתמחה בסיורים בשוק ובסדנאות אוכל מחומרי הגלם שבשוק. במסגרת הסיור הגענו לחנות תבלינים שבה מצאתי תערובת מלוחה של כל מיני גרעינים (שאפילו אינני זוכרת מה היה בה חוץ מגרעיני חמניה וגרעיני דלעת). בהיותי חובבת מלוח מושבעת הייתי חייבת לטעום מהתערובת וכמובן אחרי שטעמתי הייתי חייבת לקנות קופסה. הקופסה הזו חוסלה על ידי תוך כמה ימים. ככה, כמו שהם. בלי לשים בסלט או עם יוגורט או כל שילוב אחר.  וכמובן שהייתי חייבת להכין תערובת משלי לימים שבהם הקרייבינג למלח מכריע אותי.
אז ניסיתי כמה שילובים וכמה שיטות ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שהכי פשוט זה הכי טעים.

החומרים:
הערה חשובה: בעקרון המתכון הזה מתאים לכל תערובת של גרעינים ואגוזים לפי הבחירה והעדפה שלכם. אני אוהבת את השילוב הבא (כוס מכל רכיב):
גרעיני חמניה
גרעיני דלעת
אגוזי פקאן חתוכים גס
שקדים פרוסים דק
מעט מים
מלח
אפשרויות נוספות: אגוזי לוז, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, צנוברים, שיבולת שועל וכל דגן או אגוז שאוהבים.

ההכנה:

במחבת גדולה שמים את כל הגרעינים והאגוזים שבחרנו.
אם יש לכם כמות גדולה של גרעינים ואגוזים אפשר להכין את התערובת בתבנית גדולה ולבצע את הקליה בתנור בחום של 180 מעלות.


מוסיפים למחבת כחצי כוס מים וכף שטוחה של מלח (אפשר כמובן לשחק עם כמויות המלח לפי ההעדפה שלכם) ומתחילים לערבב את כל הגרעינים והאגוזים שבמחבת כך שכולם יהיו מצופים במים ובמלח.

קולים את התערובת על אש גבוהה או בינונית גבוהה תוך ערבוב כל דקה שתיים עד שכל המים יתאדו והאגוזים והגרעינים יהיו פריכים. חשוב מאוד לערבב כל הזמן כי אחרת מה שנוגע בתחתית המחבת יכול להשרף.
כמה זמן זה לוקח? תלוי בכמות האגוזים והגרעינים ששמתם במחבת ובגודל המחבת. במקרה של התערובת שבתמונה לקח לי בסביבות 20 דקות עד שהכל היה פריך, שחום ויבש וזה בגלל שהמחבת שלי היתה עמוסה יחסית.

מניחים לתערובת להצטנן במחבת (או על התבנית) ומעבירים לצנצנת.
אני ממליצה לכם בחום לשמור קצת בצנצנת קטנה ולהחביא, כי התערובת הזאת כל כך ממכרת שהיא תיגמר לכם מהר יותר ממה שנדמה לכם 🙂

ט"ו בשבט שמח 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי מה אתם מכינים לט"ו בשבט.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

‏2 תגובות

  1. נורית ב- 15 בפברואר 2017 בשעה 9:17

    איני אוכלת מלח. אפשר עם סוכר?

    • שמח במטבח ב- 15 בפברואר 2017 בשעה 11:07

      נורית יקרה
      המתכון הזה הוא מתכון מלוח
      אם מתחשק לך תערובת מתוקה ממליצה לך להכנס למתכון של הגרנולה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *