אזני המן מלוחות

לכבוד פורים החלטתי השנה לחשוב קצת מחוץ לקופסה. מכירים את זה שיש כל מיני קבעונות לגבי אוכל וחגים? אחד הבולטים הוא לגבי אזני ההמן, שבואו נודה – מדובר בעוגות ממולאות שפשוט עיצבו אותן בצורה מגניבה. אז ישבתי חושבתי מה אכין השנה ופתאום זה בא לי – למה לא להכין אזני המן מלוחות? זה בעצם כמו…

קרא עוד

אזני המן בשלל צבעים

כמה כיף שפורים בפתח 🙂 חג כל כך כייפי, ססגוני ושמח. גם האפיה שלי מתאימה את עצמה לחג וזה המקום להשתולל עם שלל רעיונות שביום יום פחות יוצא לי להכין. כזה הוא המתכון שאציג בפניכם בפוסט הזה – אזני המן בשלל צבעים שפשוט עושות שמח בלב ובעיניים. את המתכון הזה פיתחתי בשנה שעברה לפרוייקט מיוחד…

קרא עוד

פינוקי שוקולד וקפה

חג האהבה, ולא משנה אם הוא החג היהודי שנחגג בחודש אב או החג הלועזי שנחגג בפברואר, הוא הזדמנות נהדרת לרענן את רפרטואר המתכונים שאנחנו מכינים, להשקיע קצת ולהיות יצירתיים. קרה המקרה והשנה אני חוגגת את חג האהבה בעודי אמא עמוסה בחופשת לידה עם גוזלית קטנה ומתוקה ואם לפני הלידה לא היה לי הרבה זמן אז…

קרא עוד

פאי שוקולד טבעוני

פאי שוקולד טבעוני עם שיש קצפת – "שמח במטבח" מארח את "טבעוניות נהנות יותר" פסח הוא חג שמתאפיין בהרבה ארוחות ואירוחים שונים, וברוח החג אני מארחת היום בבלוג חברה יקרה – אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"  ובמקביל גם מתארחת אצלה בבלוג 🙂 השבוע אורי באה לבקר במטבח שלי ויחד הכנו לכם שתי עוגות משגעות שיעשו…

קרא עוד

רוגלך חלבה ופצפוצי שוקולד

אם יש מאפה שמרים שהכי מייצג מבחינתי את המטבח הישראלי זה הרוגלך – קטנים ושמנמנים שתמיד כיף לנשנש מהם בכל ארוח ובכל שעה (בוקר, צהרים, ערב, מה זה משנה, העיקר שיש רוגלך חמים). ואם כבר רוגלך ישראלים, החלטתי לשלב אותם עם אחד הטעמים הכי ישראליים שיש – חלבה, ולשדרג עם פצפוצי שוקולד. התוצאה שמתקבלת היא פשוט…

קרא עוד

אזני המן מנוקדות – פרווה

אני פורים, אני פורים שמח ומבדח, הלוא רק פעם בשנה אבוא להתארח 🙂 כן כן, הגיע הזמן הזה בשנה שכולנו חושבים במשולשים ומנסים להרכיב את משלוח המנות הכי שווה שאפשר. המתכון שאשתף היום הוא מתכון שיתאים כמעט לכולם – הוא פרווה ומשכך אינו כולל מוצרי חלב. הוא בלי ביצים כך שהוא גם טבעוני. והכי חשוב –…

קרא עוד

מעמול – עוגית במלית תמרים

מכירים את זה שאתם אוכלים משהו ופתאום מתמלאים בזכרון רחוק ומתוק? אני בטוחה שכן, כי זה קורה לכולנו 🙂 אז הפוסט הנוכחי – המעמול – ישר מקפיץ אותי עשור וחצי אחורה, לימי הלימודים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב . שעות רבות  ביליתי בבניין בוכמן במהלך שלוש וחצי שנות התואר (כן, כן, אני מהחנונים האלה שהגיעו לכל השיעורים…

קרא עוד

עוגיות אמרטי ב 3 מרכיבים

המטבח האיטלקי הוא מטבח עשיר ביותר, במיוחד בכל הנוגע לאוכל, אבל גם בגיזרת המתוקים יש לו כמה הברקות: הגלידות האיטלקיות הן הטובות בעולם, טירמיסו, ביסקוטי, קנולי, וכמובן עוגיות אמרטי – שהן עוגיות שקדים נפלאות שמגיעות בכל מיני גירסאות. לאחרונה זכיתי לבקר באיטליה וליהנות משלל המאכלים והקינוחים שיש למטבח האיטלקי להציע. על החוויות שלי מאיטליה כתבתי פוסט…

קרא עוד

אזני המן שמחות במיוחד

חג פורים בפתח וכמה כיף להתכונן לקרנבל של אפיה לכבוד משלוחי המנות. פורים הוא בעצם הזדמנות נפלאה לנסות שלל מתכונים חדשים של עוגיות ומאפים ואפילו לא צריך לדאוג מי יאכל את הכל – כיוון שאפשר לחלק את העוגיות במשלוחי המנות. אז בנוסף לשלל העוגיות שיש לי להציע לכם למשלוח המנות (ראו תמונות וקישורים בסוף הפוסט) החלטתי השנה…

קרא עוד

בבקה שוקולד – עוגת השמרים שתריץ אתכם למטבח

מכירים את זה שאתם רואים תמונה של עוגה ברשת ופשוט חייבים, אבל חייבים, להכין אותה? אז לי זה קורה. הרבה. הדגדוג הזה באצבעות, שלא עוזב עד שלא אכנס למטבח ואכין את העוגה/עוגיה/קינוח שראיתי ולא יוצא לי מהראש , מלווה אותי כבר שנים רבות. וזה גם הסיפור מאחורי הפוסט הזה. בגלישה אקראית בפייסבוק קפצו לי לעיניים…

קרא עוד

עוגיות שושנים ומתנת סוף השנה

מאז שיש לי ילדים, בכל שנה מגיע הרגע הזה ביולי או אוגוסט שבו צריך להפרד. מהמסגרות, מהגננות, מהשגרה, וכן… מהחופש שלי לנשום קצת לפני שאני הופכת לצוות הווי ובידור במשרה מלאה 🙂 שלא תבינו לא נכון, אוהבת מאוד להיות עם הילדים והחופש עושה טוב לכולנו אבל… הוא גם מזכיר שטוב לפעמים שיש מסגרת לילדים שבה הם…

קרא עוד

שבלולי פיצה מהירי הכנה

כשעברתי לגור בדירה משלי החלטתי שתהיה לי מחברת מתכונים, כזו שיהיו בה רק מתכונים "מנצחים" – מתכונים שתמיד מצליחים לי, שהכנתי המון פעמים ושאני אוהבת במיוחד. עם הזמן המחברת התמלאה, וכמובן שגם התלכלכה כהוגן (כמו שאני אוהבת, כי ככה יודעים שהיא שימושית). המתכון הבא הוא אחד המתכונים שהכי לכלכו לי את המחברת. הוא מבוסס על מתכון…

קרא עוד

ריבועי שוקולד ומרנג – שמחה כפולה ואזני המן בתחפושת חגיגית

חגיגות פורים בעיצומן, ואיתן גם מרתון האפיה הכה משמח עבורי. כך מצאתי עצמי בשבועיים החולפים אופה ללא הרף ומכינה לצורך משלוחי המנות את שלל העוגיות העוגיות האהובות עלי ועל חברי. בעיצומן של האפיות מצאתי עצמי מתכוננת לאירוע משמח נוסף. חברה קרובה ויקרה עמדה ללדת. נכון, בהתחשב בגילי יש לי לא מעט חברות שיולדות ואני תמיד שמחה על…

קרא עוד

צנצנת הפתעה – עוגיות שוקולד שכיף לקבל וקל להכין

אין אחד שלא אוהב לקבל מתנות, ובמיוחד כשמדובר במתנה שהוכנה ידנית על ידי נותן המתנה, כזו שרואים שהשקיעו בה מחשבה ואהבה – צנצנת הפתעה להכנת עוגיות שוקולד עם סוכריות. ותמיד ישנן הזדמנויות נפלאות לפנק אנשים, בין אם מדובר במתנה לחבר שחוגג יום הולדת או עובר דירה, מתנה לחג (משלוח מנות למשל) , מתנה לגננות ולמורות…

קרא עוד

צמת שמרים-שוקולד-קוקוס

צמת שמרים שוקולד קוקוס – העוגה הויראלית שכבשה את הרשת עוגות שמרים מתקשרות אצלי אוטומטית לחורף. וכשהגשם והרוח משתוללים מחוץ לחלון, אין כמו עוגת שמרים חמה ומתוקה כשלצידה כוס משקה חם – זה יכול להיות שוקו, קפה או תה – כדי להעלות חיוך על הפנים ולחמם את הלב (והגוף). לכבוד מזג האוויר הסוער הפוקד אותנו בימים…

קרא עוד

עוגיות מתפוצצות

לפעמים יש עוגות או עוגיות שהמראה שלהן שובה את ליבי וכשאני באה להכין אותן אני מגלה שלל מתכונים ושוברת את הראש באיזה מהם לבחור. לפעמים המתכון שאני בוחרת יוצא מעולה ולפעמים טעון שיפור. העוגיות הללו הן דוגמה לעוגיות שלקח לי זמן למצוא את המתכון המושלם להכנתן. בהתחלה הכנתי לפי מתכון מסויים והעוגיות יצאו שטוחות, למרות…

קרא עוד

פאי היולדות – או – פאי פקאן

שלום ונעים מאוד. שמי רות וזהו הפוסט הראשון בבלוג החדש שלי, אשר ירכז את המתכונים האהובים עלי ויכלול הדרכות מצולמות להכנה. בחרתי לפתוח את הבלוג שלי עם אחד המתכונים האהובים עלי והמזוהים יותר איתי: פאי פקאן, המכונה בפי חברותי "פאי היולדות". ולמה פאי היולדות? כיוון שכבר למעלה מעשור אני מתבקשת (טוב, נדרשת) להכין את הפאי…

קרא עוד

קרפ צרפתי עם נוטלה

רוצים להכין קרפ צרפתי מושלם ומפנק כמו שמכינים בדוכנים? קבלו את המתכון המנצח שלי לקרפים מושלמים שתמיד מצליחים והכל בקלי קלות

קרא עוד

טארט טאטין עגבניות שרי

טארט טאטין בגירסה המלוחה עם עגבניות שרי מתקתקות, זיתי קלמטה וטימין. כל כך יפייפה וכל כך טעים שהוא פשוט מושלם לארוח. ואל תגלו לאף אחד כמה קל להכין אותו.

קרא עוד

עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות – למה שלא תכינו את העוגיות המהממות מבתי הקפה אצלכם בבית?? זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים כנסו למתכון וקבלו את כל הטיפים.

קרא עוד

עוגת קוקוס בחושה ועסיסית

חנוכה בפתח ואיתו גם שלל הדלקות נרות ואירוחים. ואמנם הכי קלאסי לארח עם סופגניות ולביבות, אבל תמיד כיף לפנק את האורחים בבחושה טובה. ובדיוק בשביל זה אני פה – הכנתי לכם מתכון מושלם ל עוגת קוקוס שמכינים בכמה דקות ובקערה אחת (כן, בלי מיקסר) ועם התבנית הנכונה היא יכולה בקלות לגנוב את ההצגה. וכמעט ושכחתי…

קרא עוד

סופגניות ללא שמרים בציפוי צבעוני ושמח

אצל רבים ממכרי (וגם קצת אצלי) חנוכה הוא חג הסופגניות. כי מי פה לא משוגע על הלחמניות המטוגנות האלה עם שלל הציפויים והקישוטים והמליות. אני אישית מכורה לסופגניות, מכל המינים ומכל הסוגים – החל מסופגניות מיני אפויות וכלה בסופגניות המפונפנות עם מילוי קרם וציפויים עם מלא הפתעות שנמכרים בקונדיטוריות המובילות. השנה החלטתי לעשות מעשה ששנים…

קרא עוד

לביבות זוקיני ולביבות בטטה שאי אפשר להפסיק לאכול מהן

חנוכה הוא לגמרי החג הכי מושחת שיש  😆  עם כל הסופגניות והלביבות שיש החג הזה הוא בעיקר חג הטיגונים. ואני אומרת שאם כבר שחיתות וטיגונים – נלך על ה best – לביבות מהסוג שעושה חשק לקחת עוד אחת ועוד אחת. אז היום אני רוצה להציע לכם מתכון משודרג ללביבות, שהתחיל למעשה מלביבות שהכנתי לגוזל כשהתחיל…

קרא עוד

עוגת קרפים עם קצפת וריבת חלב

לכל אופה ישנם מתכונים מהירים במחברת המתכונים שלה/ו – מתכונים מהסוג שעושה "וואו" בלי שעבדנו עליה שעות. ובהיותי אמא עובדת וסופר עסוקה אני מאוד מחבבת כאלה, והיום אני רוצה להציג לכם אחד ממש מוצלח – עוגת קרפים. עוגת קרפים זו בעצם עוגת שכבות שמורכבת משכבות דקות דקות של קרפים (בלינצ'סים) וביניהן קרמים בטעמים שונים וקישוט…

קרא עוד

עוגת קצפת חגיגית – עוגת היומולדת הראשונה של גוזלית

אין כמו חגיגות יומולדת ואין כמו להכין עוגת יומולדת לגוזלים. במיוחד כשמדובר בעוגת יומולדת ראשונה 🙂 השבוע חגגנו את יום ההולדת הראשון של גוזלית בשמחה ובהתרגשות רבה וכמובן שהכנתי לה עוגה חגיגית ומיוחדת. קשה להאמין שעברה כבר שנה מאז שהבאנו אותה מבית היולדות והנה היא כבר פעוטה קטנה עם רצונות ואופי משלה שממלמלת מילים וזוחלת…

קרא עוד

שושני שמרים ופטיסייר קרמל – זר של תודות

פרחים בכלל – ושושנים בפרט – הם דרך נהדרת להביע תודה והערכה למי שחשוב לנו להודות לו באופן אישי. הפעם היה לי מאוד חשוב להודות לצוות מיוחד של אנשים ולכבודם הכנתי שושני שמרים עם פטיסייר קרמל. עד כדי כך היה חשוב לי להודות להם בדרך הכי מפנקת שאני מכירה שממש התרגשתי כשהכנתי את העוגה הזו…

קרא עוד

עוגת מוס מסקרפונה עם הפתעת קליק

אתם כבר יודעים שאצלי כל שמחה היא תירוץ נהדר להכנת עוגה חדשה. אז היום אני רוצה לשתף אתכם בעוגת מוס מסקרפונה חגיגית עם הפתעות של קליק בתוך העוגה, שהכנתי לכבוד האחיין החדש שלי. כל כך חיכיתי לבואו, גוזל חדש במשפחה וכמובן חבר לגוזלית (שכל יתר הילדים במשפחה גדולים ממנה בכמה שנים טובות). מדהים כמה אושר…

קרא עוד