תבשיל כפרי זריז – נתחי תפוחי אדמה ובשר במחבת

מכירים את הימים האלה שאתם רעבים אבל אין לכם כוח להתחיל לבשל? אז יש לי בשבילכם בדיוק את הפתרון – תבשיל כפרי מהיר הכנה של תפוחי אדמה ובשר שצורבים יחד במחבת. כל כך קל, כל כך מהיר והאמת, סופר טעים!

המתכון הזה נולד אצלי לפני כמה שנים כאילתור ומאז אני מכינה אותו די הרבה. לפעמים אני מכינה רק את תפוחי האדמה (זה ממש טעים!), אבל לרוב, כארוחה אני מכינה אותו כתבשיל זריז יחד עם הבשר.

בעקבות תמונה ששיתפתי בפייסבוק ובאינסטגרם שלי, קיבלתי המון פניות ובקשות למתכון וכמובן שאני שמחה לשתף אתכם.

החלטתי לקרוא לו תבשיל כפרי כיוון שהוא הזכיר לי את התבשיל הכפרי של טבעול שמאוד אהבתי לאכול בימי כסטודנטית. אלה מכם שבסביבות הגיל שלי בטח יבינו על מה מדובר 🙂

החומרים:

3 תפוחי אדמה בינוניים
כ- 300-400 גרם סינטה או אנטריקוט או שייטל
כף אבקת מרק בצל (כן כן.. זה המרכיב הסודי פה)
3-4 כפות שמן זית לטיגון

**לגירסה צמחונית מכינים עם תחליפי בשר כמובן

גיוונים

אפשר לשדרג עם בצל מטוגן, ואפשר לשנות את התיבול לפי ההעדפות שלכם. למשל להוסיף מעט פפריקה או כורכום או ללכת על הכיוון של טימין ורוזמרין.

ההכנה:

דוקרים את תפוחי האדמה עם מזלג ו"מבשלים" אותם במיקרו  במשך כ- 5-6 דקות. המלצה שלי עשו זאת על נייר סופג ועם כיסוי כך שתפוחי האדמה יתבשלו באדים של החימום שלהם.

 

נותנים לתפוחי האדמה להתקרר כמה דקות ואז חותכים אותם לקוביות. אני תמיד חותכת אותם ל 4 פלחים ואז חותכת כל פלח לכמה חתיכות.

מחממים 3-4 כפות שמן זית במחבת ומוסיפים את תפוחי האדמה.

מוסיפים לתפוחי האדמה משהו כמו כף של אבקת מרק בצל. לפני שתשאלו – אם אין לכם בבית ואין לכם כוח ללכת לקנות (למרות שאני ממש ממליצה) אפשר לתבל בכל תיבול אחר שאתם אוהבים. אבקת שום, כורכום ופפריקה, רוזמרין, טימין, מה שאתם אוהבים. אבל בחיי שפה אבקת מרק הבצל ממש עושה טוב לטעם וכדאי לכם לנסות.

מערבבים את תפוחי האדמה ואבקת המרק – הכי קל בתנועת הקפצה במחבת, ונותנים לתפוחי האדמה להשחים.

בינתים חותכים את הבשר לרצועות. אני אוהבת אותן דקות אבל לא מדי, שלא יתייבש.

כשתפוחי האדמה מתחילים להשחים ולקבל צבע מגרה מוסיפים את נתחי הבשר. עדיף לשים כל פעם קצת ולנסות להניח אותם על המחבת ישירות , שייצרבו יפה.

מקפיצים יחד את כל החגיגה הזו עוד דקה שתיים עד שהבשר מקבל צבע שחום מעט. שימו לב לא להגזים, שהבשר לא יתייבש לכם.

וזהו. התבשיל מוכן 🙂 כמו שאמרתי, כמה דקות ויש לכם תבשיל כפרי לתפארת 🙂

תודו שזה הכי קל והכי מהיר שיש

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.

הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

תבשיל כפרי

מצרכים:

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 300-400 גרם נתחי סינטה או אטריקוט או שייטל חתוכים דק
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 3-4 כפות שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  • דוקרים מחוררים את תפוחי האדמה עם מזלג ומבשלים אותם במיקרו למשך 5-6 דקות.
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
  • מחממים שמן במחבת ומוסיפים את תפוחי האדמה. מפזרים מעל את אבקת המרק ומערבבים או מקפיצים.
  • כשתפוחי האדמה שחומים מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים/מקפיצים כמה דקות נוספות עד שהבשר מוכן.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏10 תגובות

  1. אסנת אפרתי ב- 18 בפברואר 2021 בשעה 13:02

    לכמה מנות התבשיל הכפרי?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 18 בפברואר 2021 בשעה 19:54

      זו כמות ל 2-3 מנות. תלוי בקיבולת של הסועדים 🙂

  2. אורן ברמי ב- 18 בפברואר 2021 בשעה 19:50

    נראה מעולה. תפוחי האדמה קלופים נכון? והנייר הסופר במיקרו עובר בסדר?

    • שמח במטבח ב- 18 בפברואר 2021 בשעה 19:53

      תודה אורן. אני השתמשתי בתפוחי האדמה כפי שהם ולא קילפתי (אני אוהבת ככה) ואין בעיה עם הנייר במיקרו. הוא לא נשרף. זה נוח כי הוא שומר שהתחתית של תפוחי האדמה לא תהיה רטובה מדי מהלחות של הבישול במיקרו.

  3. ליטל ב- 19 בפברואר 2021 בשעה 17:41

    לא הבנתי את הקטע של הנייר סופג עם תפוחי האדמה אם אפשר בבקשה לחדד את זה

    • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2021 בשעה 19:21

      זה פשוט טריק לשמור על החלק התחתון של תפוחי האדמה יבש בחימום. אם לא תשימו את הנייר הסופג החלק הזה יהיה לח יותר כי הוא יספוג לחות מהחימום. לא חייבים לעשות זאת, זו רק הצעת ייעול שלי.

  4. נועם ב- 9 באפריל 2021 בשעה 8:47

    היי רות!
    יהיה מתאים להחליף את הבשר בפרגית/חזה עוף?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 11 באפריל 2021 בשעה 17:04

      בוודאי. הולך עם כל סוג של בשר

  5. לילי ב- 20 באוגוסט 2021 בשעה 20:27

    האם מתאים להוסיף בטטית לתבשיל? אצלי מאוד אוהבים

    • שמח במטבח ב- 21 באוגוסט 2021 בשעה 16:19

      בוודאי. ותכלס גם כל ירק אחר שאוהבים ומתאים לבישול מהיר

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *