רביולי ברוטב פטריות וערמונים

איך שאני אוהבת מנות רושם שאפשר להכין בבית בקלי קלות!! מסוג המנות שהכי כיף להכין לארוחה חגיגית. הפעם הכנתי לכם מנה סופר שווה של רביולי ברוטב פטריות וערמונים. מנה מרשימה במיוחד שהכנתי בצ'יק צ'ק בזכות כמה טריקים וקיצורי דרך.

את המנה הזו הכנתי עם פסטה חדשה יחסית בשוק בשם "פסטה ריקו" ובמלוא הכנות אומר לכם שמאוד התרשמתי מהפסטה ומהאיכות שלה (ואתם יודעים שאני לא ממליצה סתם). הרביולי היו גדולים, מלאים במלית, ולא עם "דוגמיות" כפי שראיתי במוצרים אחרים, ועמדו יפה בבישול בלי לאבד את הצורה, להפתח או להתפרק. וכמובן שבמבחן הטעם היו נפלאים. מפרגנת להם מכל הלב!

את מוצרי "פסטה ריקו" תוכלו למצוא גם ברשתות המזון וגם בחנויות ובמכולות, או פשוט הזמינו ישירות דרך האתר.

החומרים:

1 חבילת רביולי של פסטה ריקו – פה השתמשתי בפלין פטריות וריקוטה בטעם כמהין
מעט שמן זית להשלמת הרביולי
סלסילת פטריות חתוכה לפרוסות עבות
2 שקיות (200 גרם סה"כ) ערמונים בואקום – חתוכים לפרוסות
2-3 שיני שום כתושות – או שום קונפי (מופיע בתמונה)
1 מיכל רוטב שמנת גרנה פדנו של פסטה ריקו

**במידה ולא מוצאים את הרוטב ניתן להשתמש ב 250 מ"ל שמנת מתוקה ולגרר לרוטב גבינת פרמזן לפי הטעם.

ההכנה:

הפעם התחלתי בהשחמה קלה של הרביולים (או בעגה המקצועית – רביולו). זה ממש ממש משדרג את המראה, המרקם והטעם. פשוט מטגנים קלות את הרביולים במחבת עם מעט שמן זית והופכים מדי פעם כדי שישחימו מכל הצדדים.

לאור השאלות ששאלתם אותי בפרטי – לא, אין צורך לבשל את הרביולי במים קודם.

בסיום ההשחמה מעבירים את הרביולים לצלחת ועוברים להכנת יתר החומרים.

מקפיצים את הפטריות באותה המחבת עד שישחימו מעט, ומוסיפים להן את הערמונים. ממשיכים לטגן לדקה נוספת.

מוסיפים לסיר את רוטב השמנת גרנה פדנו (שילוב מצויין וכל כך נוח), מערבבים ומביאים לרתיחה.

כאמור- אם אין, השתמשו במיכל שמנת מתוקה וגררו למחבת גבינת פרמזן טובה (פה השתמשו בגרנה פדנו).

כשהרוטב רותח מחזירים למחבת את הרביולים ומערבבים הכל יחד למשך דקה או שתיים עד שהרוטב מסמיך מעט.

וזהו. המנה מוכנה. כמה פשוט ככה טעים (ואוהו כמה שזה היה טעיםםםםם)

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אהבתם את המתכון, או שיש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

רביולי ברוטב פטריות וערמונים

מצרכים:

  • 1 חבילת רביולי של פסטה ריקו במתכון - פלין פטריות וריקוטה
  • 1 סלסילת פטריות חתוכות לפרוסות עבות
  • 2 שקיות ערמונים בואקום 200 גרם
  • 1 מיכל רוטב שמנת גרנה פדנו של פסטה ריקו אפשר להמיר במיכל שמנת מתוקה וגבינת פרמזן מגוררת
  • מעט שמן זית להשחמת הרביולי

הוראות הכנה:

  • משחימים את הרביולי מכל הכיוונים במחבת עם מעט שמן זית ומעבירים לצלחת בצד.
  • משחימים את הפטריות ולאחר מכן מוסיפים את הערמונים ומערבבים.
  • מוסיפים רוטב שמנת גרנה פדנו, מביאים לרתיחה ומערבבים.
  • מחזירים את הרביולי למחבת, מערבבים ברוטב ומבשלים במשך כמה דקות עד שהרוטב מסמיך
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

הפרסום בשיתוף פסטה ריקו

‏4 תגובות

  1. ענבל ב- 10 במאי 2021 בשעה 11:24

    תודה רבה על המתכון
    לא צריך לבשל קודם את הרביולי במים?

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:36

      אין צורך לבשל קודם. אוסיף הערה על כך במתכון

  2. שילת ב- 2 ביוני 2022 בשעה 9:23

    הייי:) באיזה שלב נכנס השום ?

    • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2022 בשעה 8:03

      כשמכינים את הרוטב. עדיף טיפה להשחים אותו לפני שמוסיפים את יתר החומרים

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *