צ'יפס אפוי קריספי ומדהים
אם הייתם צריכים לאכול משהו אחד לכל החיים מה הייתם בוחרים? אני הולכת להפתיע אתכם בתשובה שלי כי יותר משוקולד ועוגות וממתקים אני הכי הכי אוהבת לאכול צ'יפס (!!)
כן, כן, אני לא מסוגלת לעמוד בפני צ'יפס קריספי וזהוב (רצוי מטוגן אבל בהחלט גם אפוי תופס אם עושים אותו טוב). ואם אין בנמצא צ'יפס אז גם תפוחי אדמה קריספים תופסים וחזק.
וכנראה שאני לא היחידה שחולה על צ'יפס ועל תפוחי אדמה קריספים בכלל, כי המתכון של תפוחי אדמה דפוקים שפרסמתי פה בבלוג הוא אחד האהובים עליכם.
אז עכשיו אני רוצה לשתף אתכם בלהיט הבא אצלכם במטבח – צ'יפס אפוי קריספי ומדהים!! כזה שלא תוכלו להפסיק לנשנש ממנו ולרצות עוד ועוד. ובזכות שיטת ההכנה שאראה פה גם לא תרגישו יותר מדי רגשות אשם שנשנשתם. כי הוא אפוי ולא מפוצץ בשמן (מפתיע, נכון?).
המתכון הזה מבוסס על המתכון לתפוחי אדמה קריספים של אמילי בלנט (Emily's Roast Potatoes) שהצליח לחרוך את האינטרנט בארה"ב ולגרום לקריסה של האתר של אינה גרטן (הרוזנת היחפה) שנתנה לה את הבמה (ראו גם סרטון שלהן מכינות אותם יחד).
במקור המתכון הוא לקוביות של תפוחי אדמה אפויות, אבל אני החלטתי ללכת על צורה של צ'יפס ואחרי שפירסמתי תמונה שלהם באינסטגרם שלי (מוזמנים לעקוב..) קיבלתי מבול של פניות ובקשות למתכון שממש מיהרתי לשבת ולכתוב לכם את המתכון עוד באותו היום.
יש פה כמה טריקים בהכנה שעושים את ההבדל וגורמים לצ'יפס להיות פשוט מדהים. אז שווה לנסות.
ואם מתחשק לכם לראות אותי מכינה את הצ'יפס במטבח שלי, בעקבות הצלחת המתכון צילמתי לכם גם סרטון של ההכנה ותוכלו למצוא אותו כאן.
החומרים:
4-5 תפוחי אדמה (בערך קילו וחצי) חתוכים לצורת צ'יפס או לקוביות (מה שאתם אוהבים)
חצי כוס שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניות וכו') – לא להבהל זו הכמות לכל המתכון וזה ממש מעט יחסית.
מעט מלח (דק או גס לפי מה שאתם אוהבים)
תוספות אפשריות לתיבול:
אבקת שום, טימין ורוזמרין קצוצים או פפריקה ומעט כורכום או כל תיבול שאוהבים
[לא חייבים כמובן, זה טעים גם כמו שהוא].
ההכנה:
בשלב הראשון מבשלים במים עם כף מלח את תפוחי האדמה (ולא משנה אם חתכתם לצ'יפס או לקוביות או לחצאים). מתחילים עם מים בטמפרטורת ברז ונותנים להם להגיע לרתיחה כשתפוחי האדמה מתחממים איתם בסיר.
הבישול פה יהיה יחסית קצר וישתנה לפי הגודל של הפרוסות. אם הכנתם בצורת צ'יפס בשלו במשך 10-15 דקות לאחר שהמים רותחים. אם הכנתם בחתיכות גדולות יותר בשלו עד שמזלג שננעץ במרכז לא יתקל בהתנגדות.
אבל אל תבשלו עד לריכוך מלא. רק שיתרככו קצת ויהיו רכים מבפנים אחרי האפיה.
לאחר הבישול מרוקנים את המים מהסיר ו… קבלו את טריק מס' 1 – סוגרים מכסה ומשקשקים בעדינות את תפוחי האדמה. זה יגרום לציפוי שלהם להיות מחוספס וזה יהפוך אותם לאקסטרא קריספים באפיה.
לאחר מכן מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית או מגש כדי שיתייבשו (אפשר להשאיר גם בסיר כשאין בו בכלל מים אבל עדיף על מגש).
בינתים מדליקים את התנור לחום של 250 מעלות (או פחות אם התנור שלכם מגיע לפחות) וכשהתנור חם מכניסים אליו תבנית עם… חצי כוס שמן שיתחמם טוב טוב. שימו לב שהחימום הוא עד שהשמן מתחיל לרתוח אל תחממו מעבר למידה אלא רק כמה דקות.
זה רק נשמע הרבה, בפועל זו כמות שמכסה בשכבה דקה יחסית את התבנית.
אפשר לרפד בנייר אפיה, המלצה שלי – תכינו בלי נייר אפיה ואז תקבלו צ'יפס יותר פריך ושחום מכל הצדדים.
בזמן הזה תפוחי האדמה יתקררו קצת בצד וזה בסדר.
כשהשמן רותח מוציאים בעדינות את התבנית ומניחים בתבנית את הצ'יפסים. מטים קצת את התבנית לכל הכיוונים (עם כפפה!!!) כדי שהשמן יכסה את כולם (אם רוצים להשקיע אפשר עם מברשת להבריש קצת מהשמן מעליהם).
אם החלטתם להוסיף תיבול לצ'יפס שלכם תוסיפו בשלב זה. בכל מקרה חשוב לתבל במלח.
מחזירים לתנור את התבנית עם הצ'יפס והשמן (והתיבול). למען הסר ספק – משאירים את התנור על 250 מעלות.
אחרי רבע שעה בודקים מה מצב הצ'יפסים ואם יש צורך הופכים אותם (או מברישים מעליהם קצת שמן).
זמן האפיה תלוי בגודל שחתכתם. אצלי היו צ'יפסים גדולים ושמנים יחסית וזמן האפיה היה כ 45 דקות. הצ'יפס מוכן כשהוא שחום ואי אפשר יותר לעמוד בפניו.
מוציאים את התבנית. מעבירים את הצ'יפסים לצלחת עם נייר סופג, שיספוג עוד קצת מהשמן (זה לא חובה כמובן). ו… מגישים וזוללים צ'יפס מושלם.
אז זו כל התורה להכנת צ'יפס שחום ופריך ו… מושלם! גם כשהוא אפוי.
אין פה הרבה עבודה אבל בזכות הבישול המוקדם במים פלוס חימום מוקדם של השמן הם יוצאים פשוט מדהימים!! ואז גם אפשר ליהנות מהם בלי רגשי אשם (יחסית) כי כמות השמן פה איננה גדולה והטעם… מדהים מדהים מדהים!
הכנתם צ'יפס ? אל תשכחו לשתף ולתייג כי הכי כיף לראות את הביצועים שלכם. אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוק, ואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה ????
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.
מחפשים עוד רעיונות טובים ומהירים? קבלו כמה מהחביבים עלי
תפוחי אדמה דפוקים
שניצלים אפוייים שילדים יטרפו
לזניה אליפות
המדריך להכנת קציצות שילדים אוהבים
צ'יפס אפוי קריספי
מצרכים:
- 4-5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים בערך קילו וחצי, אפשר גם יותר
- 1/2 כוס שמן צמחי קנולה, סויה, חמניות וכו'
- מלח לתיבול
- לתיבול נוסף - אבקת שום, רוזמרין וטימין קצוצים לא חובה
הוראות הכנה:
- מבשלים את הצ'יפס במים עד שמתרכך מעט, מסננים מהמים ומחזירים לסיר
- משקשקים את הצ'יפס המבושל בסיר (בעדינות) ומעבירים לייבוש בצד
- מכניסים תבנית עם השמן לתנור שחומם ל 250 מעלות ומחממים כ 5-7 דקות
- מעבירים את הצ'יפס לתבנית, מתבלים ומנערים מעט שהשמן יתפזר על כולו. אפשר להבריש שמן על החלק העליון בעזרת מברשת
- אופים במשך כ- 45 דקות עד להזהבה. מומלץ להפוך את הצ'יפס באמצע האפיה.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
במקום לחמם את השמן בתבנית בתנור .
אפשר להרתיח את השמן על הגז ולשפוך על תפחי האדמה .בדיוק אותה פעולה ופחות מסוכנת
לא אותו אפקט כי פה גם ישנו עניין התבנית החמה
וכפי שניתן לראות בסרטון של ההכנה ששיתפתי לא היה שום סיכום בהוצאת התבנית עם שכבת השמן הדי דקה בתוכה.
הכנתי את התפוחי אדמה והם יצאו מדהימים!! הם ממש קריספיים וטעימים וההכנה לא מסובכת! מומלץ בחום!
שמחה מאוד שאהבת
יש טבחית חמודה מאוד באנגליה שנקראת נדיה חוסייני. היא באה מבנגלהדש היא מכינה ציפסים בתנור בצורה יוצאת מן הכלל טובה. היא מכינה את התחלת תפוחי האדמה כמוך – מבשלת קצת במי מלח, מסננת ומייבשת אחר כך מערבבת בניעור בסיר אבל שמה בתבנית בלי נייר מפזרת מלח ושמן ועוד תיבול כפי הדימיון ובסוף מפזרת אבקת אפיה. ודואגת בעזרת תרווד שהכל יכוסה בשמן ובאבקת האפיה.. יוצא לה ציפסים קריספי ביותר ולא צריך להיסתכן עם שמן רותח בתבנית.
מכירה אותה וראיתי את התכניות שלה (כולל בייק אוף האנגלית שם היא זכתה). כל אחת והשיטות שלה. הצ'יפס הזה יוצא מדהים במיוחד בגלל שיטת ההכנה הזו. והקטע המדהים שרוב השמן נשאר בתבנית זה בכלל שוס.
ואגב, אין מצב שאשים אבקת אפיה על צ'יפס. זה נותן טעם לוואי נוראי.
הכנתי ציפס עם אבקת אפיה , התוצאה היתה מעולה ללא טעם כלל שווה ניסוי, ולא כדאי לבטל דברים כל כך מהר. יום טוב!
אני לא מבטלת דברים מהר. אני רק תוהה מניסיוני מה תורמת אבקת האפיה להכנה של הצ'יפס. מוזמן להאיר את עיני.
אני במקום שלב הבישול מרכחת אותם בשית קוקי במיקרו.
חוסך זמן ויוצא טוב באותה המידה
גם אני לפעמים מרככת במיקרו, אבל הבישול פה במים נותן אפרט אחר של רכות. מליצה לך לנסות ולראות מה את אוהבת יותר
האם יש משמעות לסוג של התפוא ?
תפוח אדמה אדום עדיף ?
בעקרון תפוחי אדמה לאפיה הם לרוב הבהירים יותר. לדעתי הכל הולך.
היי אני מכינה הרבה תפוחי אדמה בתנור עם תבלינים אבל לא מבשלת אותם לפני מתבלת ואופה ללא קליפה בערך שעה חוסכת את הבישול ויוצא גם מצוין
אכן זו דרך נפלאה להכין, אבל מניסיון של שנים הבישול המקדים הופך את האמצע לרך רך ואת הציפוי ליותר קריספי ולכן אני ממליצה לך לנסות פעם אחת ואז להחליט.
ואל תשכחי שאני הכי בעד ללכלך כמה שפחות כלים 🙂 אבל פה זה לגמרי שווה את ההשקעה
אפשר להחליף לשמן זית?
אפשר, רק קחי בחשבון את ההשפעה על הטעם
האם אפשרי גם שמן זית? (מטעמי בריאות)
אפשר כמובן שמן אחר, אבל זה ישפיע על הטעם (למרות שאני אוהבת תפוחי אדמה אפויים עם שמן זית ורוזמרין)
ערב טוב!
נראה ונשמע מלהיב!
יהיו טעימים גם בליל שבת אחרי שהונחו על פלטה?
כמה מנות בערך יש בכמות הזו?
תודה רבה!
באופן מפתיע הם נשמרים טוב בחימום בגלל שהם מאוד פריכים.
המתכון כאן מיועד לתבנית תנור. את יכולה להכניס שם עוד תפוחי אדמה מעבר למה שרשמתי במתכון רק שלא יהיו צפופים מדי. כמות השמן תישאר חצי כוס.
האם אפשר להכין אותם במכשיר הנינגה לפי המתכון הזה?
בהחלט ☺️☺️ מכשיר מושלם לצ׳יפס (ובכלל)
מתכון למטבל מיונז??
תודה!
הי נעמה
המטבל בתמונה הוא מיונז שום של הלמנס (מוצר חדש שיצא). טעים מאוד.
מיונז רגיל אבל באיכות טובה
שום כתוש קנוי
טיפה לימון
וקורט פלפל שחור
הכי טעים.נקודה
אכן אחלה מטבל
אני לפעמים מוסיפה גם קצת חרדל גרגרים
אבל האמת שהמטבח החדש של הלמנס ממש מוצלח
ניסיתי היום ויצא מדהים. ממש טעם וקריספיות של מטוגן ועדיין בשרני מבפנים. מתכון מושלם.
2 הערות-פחות מתאים להכנה כשאתה מת מרעב.לוקח קצת זמן והתעסקות.
וגם הייתי מדליקה את התנור כשמכניסים את התפוחא למים וככה מהסיר יעברו ישר לתבנית ויחסכו זמן.
נ ב-ההגדרה: "הציפס מוכן כשאי אפשר יותר לעמוד בפניו" פשוט מדוייקת 🙂
תודה רבה מיקה על המשוב. מעריכה זאת מאוד
אכן יש פה בעיה של דחיית סיפוקים כי זה עניין של שעה 🙂 אבל שווה את ההמתנה
ולגבי הדלקת התנור – חלק מהתהליך פה הוא לתת לתפוחי האדמה טיפה להתייבש לפני שהם נכנסים לתנור – זה גם אחראי למרקם הסופר פריך שלהם (יחד עם יתר השלבים)
היי רות. תודה על המתכון – נכין היום 🙂 רציתי לשאול אם יש לך מתכון למטבל שרואים בתמונה מוגש ליד הצ’יפס ? תודה ושבת שלום
הי יעל ותודה על התגובה 🙂
המטבלים שבתמונה הם מיונז שום ומיונז ספייסי של הלמנס – אחלה קיצור דרך למטבל מעולה לצ'יפס 🙂
היי,
במתכון המקורי כתוב לייבש על רשת שמונחת על תבנית (תכלס יותר הגיוני גם)
וכתוב להוריד ל150 מעלות ואז לאפות 45 דק.. אז מה נכון?
הי איריס, תודה על המשוב, אבל נראה לי שיש טעות בתאור שכתבת.
עברתי על המתכון וגם על המתכון המקוצר. בכל מקום כתוב לאפות ב 250 מעלות.
יתרה מכך, המספר 150 לא מופיע בשום מקום במתכון.
אז בקיצור, אופים ב 250 מעלות ולא מורידים טמפרטורה.
אוקיי תודה,
אגב גם לא כתוב 250 מעלות באף מקום.. זה מופיע בכלל בפרנהייט, פשוט תרגמתי לצלזיוס.
אבל אם את אומרת.. מחר נדע 🙂
עשיתי את זה ויצא מוצלח מאד!!
תודה רבה רבה!!!
שבוע טוב!
הרבה הצלחות!!!
תודה רבה. שמחה מאוד שאהבת
שבוע נפלא גם לך 🙂
היי,
איך אני יודע שהשמן בתבנית רותח?
בתכנון אני הולך להכניס את השמן ל7.5 דקות כי באמת אין לי מושג איך לדעת שהשמן חם כשהוא בתבנית בתנור
השמן רותח כשהוא מתחיל קצת לתסוס
אבל בתכלס בכמות כזו של שמן אחרי 5 דקות הוא כבר יהיה חם.
מעולה. עשיתי חלק עם תבלין שווארמה וחלק בלי. בסוף ערבבנו הכל.
לא נשאר פירור
מסקרן… תבלין שווארמה לא התקשר לי לצ'יפס עד כה
לא כתבת על כמה מעלות אופים אותם בסוף?
להשאיר על 250 מעלות? או להוריד ל180 כמו שאופים בד"כ?
כתוב – 250 כל הזמן 🙂 המטרה היא לתת להם צריבה שנותנת את הקראנצ'יות הזו ואת הצבע השחום
אני מכירה מהרבה מתכוני צ׳יפס שמשרים את תפוחי האדמה החתוכים במים קרים לפני טיגון/אפייה.
יש טעם לעשות את זה גם כאן (לפני הבישול)? או שממש אין צורך?
הי
כאן אין צורך כיוון שמבשלים את תפוחי האדמה במים. המטרה היא להפחית את כמות העמילן (ההשריה/בישול במים מורידים חלק ממנו) ואז הצ'יפס יותר קריספי
היי ממש תודה רבה!! יצא ממש טעים!! חג שמח!!!
היי
האם התפוחי אדמה יהיו טעימים גם יום אחרי, עם חימום על הפלטה?
פחות. זה מסוג הדברים שצריך לאכול בסמוך להכנה.
רותתת את פשוט קוסמת
כבר שנים שאני מנסה צ'פס בתנור
ופשוט לא עובד ליומאז שגיליתי את האתר
אני לא יוצאת מהמטבח!!!
תודה ענקיתתתת
כמה כיף לשמוע 🙂
אני רוצה להגיד שזה מתכון מסוכן מאד!!!!!!!!!!!!!
שמתי את השמן בתנור, בדיוק כמו שהיה כתוב.
כשהשמן התחיל לרתוח- התחיל להיות לי אש מהתנור!!!!!!! מתכון סופר מסוכן, לא לשים את השמן בתנור!
הי ליטל,
קודם כל, תודה ששיתפת, זה חשוב.
מסיבה זו כתבתי במתכון: "שימו לב שהחימום הוא עד שהשמן מתחיל לרתוח אל תחממו מעבר למידה אלא רק כמה דקות."
גם אצלי גם הייתה תקרית לא נעימה עם השמן.. בנוסף – בעקבות השמן הרב שמבעבע על פניו מדובר בסוג של טיגון בשמן עמוק לא? מה ההבדל בעצם?
בטיגון עמוק את מטגנת בלפחות ליטר שמן, שאלוהים יודע כמה ממנו ייספג לך בצ'יפס.
פה את "מטגנת" בחצי כוס שמן שרובה לא נספגת בצ'יפס. והבית לא מתמלא ריחות של טיגון.
יצא מדהים המשפחה בהלם!!!! טעים בטירוף ????????????
אהבתי שהמשפחה בהלם 🙂 חחח… העיקר שכולם נהנו
ווואוו מושלמים!!!
היה שווה את ההשקעה….
תודה!
תודה רבה 🙂 זה באמת הצ'יפס הכי טעים שיש
הציפס יצא פשוט מושלם ומגרררררררההההההההה שווה להכין
הכנתי וכולם אהבו מרוב שהיה טעים
באמת שווה להכין