צ'יפס אפוי קריספי ומדהים

אם הייתם צריכים לאכול משהו אחד לכל החיים מה הייתם בוחרים? אני הולכת להפתיע אתכם בתשובה שלי כי יותר משוקולד ועוגות וממתקים אני הכי הכי אוהבת לאכול צ'יפס (!!)
כן, כן, אני לא מסוגלת לעמוד בפני צ'יפס קריספי וזהוב (רצוי מטוגן אבל בהחלט גם אפוי תופס אם עושים אותו טוב). ואם אין בנמצא צ'יפס אז גם תפוחי אדמה קריספים תופסים וחזק.

וכנראה שאני לא היחידה שחולה על צ'יפס ועל תפוחי אדמה קריספים בכלל, כי המתכון של תפוחי אדמה דפוקים שפרסמתי פה בבלוג הוא אחד האהובים עליכם.

אז עכשיו אני רוצה לשתף אתכם בלהיט הבא אצלכם במטבח – צ'יפס אפוי קריספי ומדהים!! כזה שלא תוכלו להפסיק לנשנש ממנו ולרצות עוד ועוד. ובזכות שיטת ההכנה שאראה פה גם לא תרגישו יותר מדי רגשות אשם שנשנשתם. כי הוא אפוי ולא מפוצץ בשמן (מפתיע, נכון?).

המתכון הזה מבוסס על המתכון לתפוחי אדמה קריספים של אמילי בלנט (Emily's Roast Potatoes) שהצליח לחרוך את האינטרנט בארה"ב ולגרום לקריסה של האתר של אינה גרטן (הרוזנת היחפה) שנתנה לה את הבמה (ראו גם סרטון שלהן מכינות אותם יחד).

במקור המתכון הוא לקוביות של תפוחי אדמה אפויות, אבל אני החלטתי ללכת על צורה של צ'יפס ואחרי שפירסמתי תמונה שלהם באינסטגרם שלי (מוזמנים לעקוב..) קיבלתי מבול של פניות ובקשות למתכון שממש מיהרתי לשבת ולכתוב לכם את המתכון עוד באותו היום.

יש פה כמה טריקים בהכנה שעושים את ההבדל וגורמים לצ'יפס להיות פשוט מדהים. אז שווה לנסות.

ואם מתחשק לכם לראות אותי מכינה את הצ'יפס במטבח שלי, בעקבות הצלחת המתכון צילמתי לכם גם סרטון של ההכנה ותוכלו למצוא אותו כאן.

החומרים:

4-5 תפוחי אדמה (בערך קילו וחצי) חתוכים לצורת צ'יפס או לקוביות (מה שאתם אוהבים)
חצי כוס שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניות וכו')  – לא להבהל זו הכמות לכל המתכון וזה ממש מעט יחסית.
מעט מלח (דק או גס לפי מה שאתם אוהבים)

תוספות אפשריות לתיבול:
אבקת שום, טימין ורוזמרין קצוצים או פפריקה ומעט כורכום או כל תיבול שאוהבים
[לא חייבים כמובן, זה טעים גם כמו שהוא].

ההכנה:

בשלב הראשון מבשלים במים עם כף מלח את תפוחי האדמה (ולא משנה אם חתכתם לצ'יפס או לקוביות או לחצאים). מתחילים עם מים בטמפרטורת ברז ונותנים להם להגיע לרתיחה כשתפוחי האדמה מתחממים איתם בסיר.

הבישול פה יהיה יחסית קצר וישתנה לפי הגודל של הפרוסות. אם הכנתם בצורת צ'יפס בשלו במשך 10-15 דקות לאחר שהמים רותחים. אם הכנתם בחתיכות גדולות יותר בשלו עד שמזלג שננעץ במרכז לא יתקל בהתנגדות.
אבל אל תבשלו עד לריכוך מלא. רק שיתרככו קצת ויהיו רכים מבפנים אחרי האפיה.

לאחר הבישול מרוקנים את המים מהסיר ו… קבלו את טריק מס' 1 – סוגרים מכסה ומשקשקים בעדינות את תפוחי האדמה. זה יגרום לציפוי שלהם להיות מחוספס וזה יהפוך אותם לאקסטרא קריספים באפיה.

לאחר מכן מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית או מגש כדי שיתייבשו (אפשר להשאיר גם בסיר כשאין בו בכלל מים אבל עדיף על מגש).

בינתים מדליקים את התנור לחום של 250 מעלות (או פחות אם התנור שלכם מגיע לפחות) וכשהתנור חם מכניסים אליו תבנית עם… חצי כוס שמן שיתחמם טוב טוב. שימו לב שהחימום הוא עד שהשמן מתחיל לרתוח אל תחממו מעבר למידה אלא רק כמה דקות.

זה רק נשמע הרבה, בפועל זו כמות שמכסה בשכבה דקה יחסית את התבנית.

אפשר לרפד בנייר אפיה, המלצה שלי – תכינו בלי נייר אפיה ואז תקבלו צ'יפס יותר פריך ושחום מכל הצדדים.

בזמן הזה תפוחי האדמה יתקררו קצת בצד וזה בסדר.

כשהשמן רותח מוציאים בעדינות את התבנית ומניחים בתבנית את הצ'יפסים. מטים קצת את התבנית לכל הכיוונים (עם כפפה!!!) כדי שהשמן יכסה את כולם (אם רוצים להשקיע אפשר עם מברשת להבריש קצת מהשמן מעליהם).
אם החלטתם להוסיף תיבול לצ'יפס שלכם תוסיפו בשלב זה. בכל מקרה חשוב לתבל במלח.

מחזירים לתנור את התבנית עם הצ'יפס והשמן (והתיבול). למען הסר ספק – משאירים את התנור על 250 מעלות.

אחרי רבע שעה בודקים מה מצב הצ'יפסים ואם יש צורך הופכים אותם (או מברישים מעליהם קצת שמן).

זמן האפיה תלוי בגודל שחתכתם. אצלי היו צ'יפסים גדולים ושמנים יחסית וזמן האפיה היה כ 45 דקות. הצ'יפס מוכן כשהוא שחום ואי אפשר יותר לעמוד בפניו.

מוציאים את התבנית. מעבירים את הצ'יפסים לצלחת עם נייר סופג, שיספוג עוד קצת מהשמן (זה לא חובה כמובן). ו… מגישים וזוללים צ'יפס מושלם.

אז זו כל התורה להכנת צ'יפס שחום ופריך ו… מושלם! גם כשהוא אפוי.

אין פה הרבה עבודה אבל בזכות הבישול המוקדם במים פלוס חימום מוקדם של השמן הם יוצאים פשוט מדהימים!! ואז גם אפשר ליהנות מהם בלי רגשי אשם (יחסית) כי כמות השמן פה איננה גדולה והטעם… מדהים מדהים מדהים!

הכנתם צ'יפס ? אל תשכחו לשתף ולתייג כי הכי כיף לראות את הביצועים שלכם. אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה ????

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

 

מחפשים עוד רעיונות טובים ומהירים? קבלו כמה מהחביבים עלי

תפוחי אדמה דפוקים

שניצלים אפוייים שילדים יטרפו

לזניה אליפות

לזניה שכולם יאהבו

תפוחי אדמה אפויים עם טריק

המדריך להכנת קציצות שילדים אוהבים

הדפסת מתכון מקוצר
5 from 1 vote

צ'יפס אפוי קריספי

מצרכים:

  • 4-5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים בערך קילו וחצי, אפשר גם יותר
  • 1/2 כוס שמן צמחי קנולה, סויה, חמניות וכו'
  • מלח לתיבול
  • לתיבול נוסף - אבקת שום, רוזמרין וטימין קצוצים לא חובה

הוראות הכנה:

  • מבשלים את הצ'יפס במים עד שמתרכך מעט, מסננים מהמים ומחזירים לסיר
  • משקשקים את הצ'יפס המבושל בסיר (בעדינות) ומעבירים לייבוש בצד
  • מכניסים תבנית עם השמן לתנור שחומם ל 250 מעלות ומחממים כ 5-7 דקות
  • מעבירים את הצ'יפס לתבנית, מתבלים ומנערים מעט שהשמן יתפזר על כולו. אפשר להבריש שמן על החלק העליון בעזרת מברשת
  • אופים במשך כ- 45 דקות עד להזהבה. מומלץ להפוך את הצ'יפס באמצע האפיה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏61 תגובות

  1. דודו ב- 10 ביוני 2020 בשעה 6:35

    במקום לחמם את השמן בתבנית בתנור .
    אפשר להרתיח את השמן על הגז ולשפוך על תפחי האדמה .בדיוק אותה פעולה ופחות מסוכנת

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:23

      לא אותו אפקט כי פה גם ישנו עניין התבנית החמה
      וכפי שניתן לראות בסרטון של ההכנה ששיתפתי לא היה שום סיכום בהוצאת התבנית עם שכבת השמן הדי דקה בתוכה.

      • יהלי ב- 12 בינואר 2021 בשעה 12:04

        הכנתי את התפוחי אדמה והם יצאו מדהימים!! הם ממש קריספיים וטעימים וההכנה לא מסובכת! מומלץ בחום!

      • שרה ב- 17 בספטמבר 2021 בשעה 7:09

        יש טבחית חמודה מאוד באנגליה שנקראת נדיה חוסייני. היא באה מבנגלהדש היא מכינה ציפסים בתנור בצורה יוצאת מן הכלל טובה. היא מכינה את התחלת תפוחי האדמה כמוך – מבשלת קצת במי מלח, מסננת ומייבשת אחר כך מערבבת בניעור בסיר אבל שמה בתבנית בלי נייר מפזרת מלח ושמן ועוד תיבול כפי הדימיון ובסוף מפזרת אבקת אפיה. ודואגת בעזרת תרווד שהכל יכוסה בשמן ובאבקת האפיה.. יוצא לה ציפסים קריספי ביותר ולא צריך להיסתכן עם שמן רותח בתבנית.

        • שמח במטבח ב- 17 בספטמבר 2021 בשעה 9:41

          מכירה אותה וראיתי את התכניות שלה (כולל בייק אוף האנגלית שם היא זכתה). כל אחת והשיטות שלה. הצ'יפס הזה יוצא מדהים במיוחד בגלל שיטת ההכנה הזו. והקטע המדהים שרוב השמן נשאר בתבנית זה בכלל שוס.
          ואגב, אין מצב שאשים אבקת אפיה על צ'יפס. זה נותן טעם לוואי נוראי.

          • צבי ב- 31 בינואר 2022 בשעה 18:57

            הכנתי ציפס עם אבקת אפיה , התוצאה היתה מעולה ללא טעם כלל שווה ניסוי, ולא כדאי לבטל דברים כל כך מהר. יום טוב!



          • שמח במטבח ב- 1 בפברואר 2022 בשעה 14:04

            אני לא מבטלת דברים מהר. אני רק תוהה מניסיוני מה תורמת אבקת האפיה להכנה של הצ'יפס. מוזמן להאיר את עיני.



  2. דורית לבני ב- 10 ביוני 2020 בשעה 6:59

    אני במקום שלב הבישול מרכחת אותם בשית קוקי במיקרו.
    חוסך זמן ויוצא טוב באותה המידה

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:23

      גם אני לפעמים מרככת במיקרו, אבל הבישול פה במים נותן אפרט אחר של רכות. מליצה לך לנסות ולראות מה את אוהבת יותר

  3. הילה ב- 10 ביוני 2020 בשעה 8:48

    האם יש משמעות לסוג של התפוא ?
    תפוח אדמה אדום עדיף ?

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 11:55

      בעקרון תפוחי אדמה לאפיה הם לרוב הבהירים יותר. לדעתי הכל הולך.

  4. רחלי ב- 10 ביוני 2020 בשעה 11:12

    היי אני מכינה הרבה תפוחי אדמה בתנור עם תבלינים אבל לא מבשלת אותם לפני מתבלת ואופה ללא קליפה בערך שעה חוסכת את הבישול ויוצא גם מצוין

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:22

      אכן זו דרך נפלאה להכין, אבל מניסיון של שנים הבישול המקדים הופך את האמצע לרך רך ואת הציפוי ליותר קריספי ולכן אני ממליצה לך לנסות פעם אחת ואז להחליט.
      ואל תשכחי שאני הכי בעד ללכלך כמה שפחות כלים 🙂 אבל פה זה לגמרי שווה את ההשקעה

  5. יערה ב- 10 ביוני 2020 בשעה 13:39

    אפשר להחליף לשמן זית?

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:20

      אפשר, רק קחי בחשבון את ההשפעה על הטעם

  6. יניב א ב- 10 ביוני 2020 בשעה 14:06

    האם אפשרי גם שמן זית? (מטעמי בריאות)

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:19

      אפשר כמובן שמן אחר, אבל זה ישפיע על הטעם (למרות שאני אוהבת תפוחי אדמה אפויים עם שמן זית ורוזמרין)

  7. דבי ב- 10 ביוני 2020 בשעה 17:02

    ערב טוב!

    נראה ונשמע מלהיב!
    יהיו טעימים גם בליל שבת אחרי שהונחו על פלטה?
    כמה מנות בערך יש בכמות הזו?
    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 11:56

      באופן מפתיע הם נשמרים טוב בחימום בגלל שהם מאוד פריכים.
      המתכון כאן מיועד לתבנית תנור. את יכולה להכניס שם עוד תפוחי אדמה מעבר למה שרשמתי במתכון רק שלא יהיו צפופים מדי. כמות השמן תישאר חצי כוס.

      • אודליה ב- 25 בינואר 2021 בשעה 14:26

        האם אפשר להכין אותם במכשיר הנינגה לפי המתכון הזה?

        • kfir ב- 25 בינואר 2021 בשעה 18:25

          בהחלט ☺️☺️ מכשיר מושלם לצ׳יפס (ובכלל)

  8. נעמה ב- 10 ביוני 2020 בשעה 20:06

    מתכון למטבל מיונז??
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:19

      הי נעמה
      המטבל בתמונה הוא מיונז שום של הלמנס (מוצר חדש שיצא). טעים מאוד.

    • מיכלי ב- 11 ביוני 2020 בשעה 11:20

      מיונז רגיל אבל באיכות טובה
      שום כתוש קנוי
      טיפה לימון
      וקורט פלפל שחור

      הכי טעים.נקודה

      • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 12:03

        אכן אחלה מטבל
        אני לפעמים מוסיפה גם קצת חרדל גרגרים
        אבל האמת שהמטבח החדש של הלמנס ממש מוצלח

  9. מיקה ב- 11 ביוני 2020 בשעה 22:41

    ניסיתי היום ויצא מדהים. ממש טעם וקריספיות של מטוגן ועדיין בשרני מבפנים. מתכון מושלם.
    2 הערות-פחות מתאים להכנה כשאתה מת מרעב.לוקח קצת זמן והתעסקות.
    וגם הייתי מדליקה את התנור כשמכניסים את התפוחא למים וככה מהסיר יעברו ישר לתבנית ויחסכו זמן.

    נ ב-ההגדרה: "הציפס מוכן כשאי אפשר יותר לעמוד בפניו" פשוט מדוייקת 🙂

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2020 בשעה 21:23

      תודה רבה מיקה על המשוב. מעריכה זאת מאוד
      אכן יש פה בעיה של דחיית סיפוקים כי זה עניין של שעה 🙂 אבל שווה את ההמתנה
      ולגבי הדלקת התנור – חלק מהתהליך פה הוא לתת לתפוחי האדמה טיפה להתייבש לפני שהם נכנסים לתנור – זה גם אחראי למרקם הסופר פריך שלהם (יחד עם יתר השלבים)

  10. יעל ב- 12 ביוני 2020 בשעה 19:13

    היי רות. תודה על המתכון – נכין היום 🙂 רציתי לשאול אם יש לך מתכון למטבל שרואים בתמונה מוגש ליד הצ’יפס ? תודה ושבת שלום

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2020 בשעה 21:21

      הי יעל ותודה על התגובה 🙂
      המטבלים שבתמונה הם מיונז שום ומיונז ספייסי של הלמנס – אחלה קיצור דרך למטבל מעולה לצ'יפס 🙂

    • איריס ב- 26 ביולי 2020 בשעה 11:39

      היי,
      במתכון המקורי כתוב לייבש על רשת שמונחת על תבנית (תכלס יותר הגיוני גם)
      וכתוב להוריד ל150 מעלות ואז לאפות 45 דק.. אז מה נכון?

      • שמח במטבח ב- 26 ביולי 2020 בשעה 19:22

        הי איריס, תודה על המשוב, אבל נראה לי שיש טעות בתאור שכתבת.
        עברתי על המתכון וגם על המתכון המקוצר. בכל מקום כתוב לאפות ב 250 מעלות.
        יתרה מכך, המספר 150 לא מופיע בשום מקום במתכון.
        אז בקיצור, אופים ב 250 מעלות ולא מורידים טמפרטורה.

        • איריס ב- 27 ביולי 2020 בשעה 3:20

          אוקיי תודה,
          אגב גם לא כתוב 250 מעלות באף מקום.. זה מופיע בכלל בפרנהייט, פשוט תרגמתי לצלזיוס.
          אבל אם את אומרת.. מחר נדע 🙂

  11. שולה ב- 14 ביוני 2020 בשעה 0:54

    עשיתי את זה ויצא מוצלח מאד!!
    תודה רבה רבה!!!
    שבוע טוב!
    הרבה הצלחות!!!

    • שמח במטבח ב- 16 ביוני 2020 בשעה 8:11

      תודה רבה. שמחה מאוד שאהבת
      שבוע נפלא גם לך 🙂

  12. עופר ב- 19 ביוני 2020 בשעה 10:03

    היי,
    איך אני יודע שהשמן בתבנית רותח?
    בתכנון אני הולך להכניס את השמן ל7.5 דקות כי באמת אין לי מושג איך לדעת שהשמן חם כשהוא בתבנית בתנור

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 18:49

      השמן רותח כשהוא מתחיל קצת לתסוס
      אבל בתכלס בכמות כזו של שמן אחרי 5 דקות הוא כבר יהיה חם.

  13. אושיק ב- 19 ביוני 2020 בשעה 13:27

    מעולה. עשיתי חלק עם תבלין שווארמה וחלק בלי. בסוף ערבבנו הכל.
    לא נשאר פירור

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 18:44

      מסקרן… תבלין שווארמה לא התקשר לי לצ'יפס עד כה

  14. יעל ב- 25 ביוני 2020 בשעה 12:10

    לא כתבת על כמה מעלות אופים אותם בסוף?
    להשאיר על 250 מעלות? או להוריד ל180 כמו שאופים בד"כ?

    • שמח במטבח ב- 26 ביוני 2020 בשעה 8:44

      כתוב – 250 כל הזמן 🙂 המטרה היא לתת להם צריבה שנותנת את הקראנצ'יות הזו ואת הצבע השחום

  15. קטי ב- 3 ביולי 2020 בשעה 9:48

    אני מכירה מהרבה מתכוני צ׳יפס שמשרים את תפוחי האדמה החתוכים במים קרים לפני טיגון/אפייה.
    יש טעם לעשות את זה גם כאן (לפני הבישול)? או שממש אין צורך?

    • שמח במטבח ב- 4 ביולי 2020 בשעה 17:00

      הי
      כאן אין צורך כיוון שמבשלים את תפוחי האדמה במים. המטרה היא להפחית את כמות העמילן (ההשריה/בישול במים מורידים חלק ממנו) ואז הצ'יפס יותר קריספי

  16. נחמה ב- 4 באוקטובר 2020 בשעה 14:44

    היי ממש תודה רבה!! יצא ממש טעים!! חג שמח!!!

  17. אביטל כהן ב- 23 באוקטובר 2020 בשעה 9:59

    היי
    האם התפוחי אדמה יהיו טעימים גם יום אחרי, עם חימום על הפלטה?

    • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2020 בשעה 19:05

      פחות. זה מסוג הדברים שצריך לאכול בסמוך להכנה.

  18. אביגיל ב- 12 בינואר 2021 בשעה 0:07

    רותתת את פשוט קוסמת
    כבר שנים שאני מנסה צ'פס בתנור
    ופשוט לא עובד ליומאז שגיליתי את האתר
    אני לא יוצאת מהמטבח!!!
    תודה ענקיתתתת

  19. ליטל שמש ב- 15 בינואר 2021 בשעה 13:37

    אני רוצה להגיד שזה מתכון מסוכן מאד!!!!!!!!!!!!!
    שמתי את השמן בתנור, בדיוק כמו שהיה כתוב.
    כשהשמן התחיל לרתוח- התחיל להיות לי אש מהתנור!!!!!!! מתכון סופר מסוכן, לא לשים את השמן בתנור!

    • שמח במטבח ב- 16 בינואר 2021 בשעה 9:08

      הי ליטל,
      קודם כל, תודה ששיתפת, זה חשוב.
      מסיבה זו כתבתי במתכון: "שימו לב שהחימום הוא עד שהשמן מתחיל לרתוח אל תחממו מעבר למידה אלא רק כמה דקות."

  20. נעמי דל ב- 14 בפברואר 2021 בשעה 13:49

    גם אצלי גם הייתה תקרית לא נעימה עם השמן.. בנוסף – בעקבות השמן הרב שמבעבע על פניו מדובר בסוג של טיגון בשמן עמוק לא? מה ההבדל בעצם?

    • שמח במטבח ב- 14 בפברואר 2021 בשעה 14:06

      בטיגון עמוק את מטגנת בלפחות ליטר שמן, שאלוהים יודע כמה ממנו ייספג לך בצ'יפס.
      פה את "מטגנת" בחצי כוס שמן שרובה לא נספגת בצ'יפס. והבית לא מתמלא ריחות של טיגון.

  21. גליה ב- 19 במרץ 2021 בשעה 14:02

    יצא מדהים המשפחה בהלם!!!! טעים בטירוף ????????????

    • שמח במטבח ב- 20 במרץ 2021 בשעה 10:02

      אהבתי שהמשפחה בהלם 🙂 חחח… העיקר שכולם נהנו

  22. אילה ב- 11 במאי 2021 בשעה 20:21

    ווואוו מושלמים!!!
    היה שווה את ההשקעה….
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 14 במאי 2021 בשעה 7:38

      תודה רבה 🙂 זה באמת הצ'יפס הכי טעים שיש

  23. הדס ה ב- 29 בספטמבר 2021 בשעה 17:35

    הציפס יצא פשוט מושלם ומגרררררררההההההההה שווה להכין

  24. מיכל ב- 29 בספטמבר 2021 בשעה 17:37

    הכנתי וכולם אהבו מרוב שהיה טעים

    • הדס ב- 29 בספטמבר 2021 בשעה 17:38

      באמת שווה להכין

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *