פסטה ברוטב שמנת פטריות וארטישוק

הידעתם שהיום הוא יום הפסטה הבינלאומי? מבחינתי כל יום הוא יום טוב לזלול פסטה, אבל תכלס נחמד שמקדישים יום לאחד המאכלים שהכי כיף ונפוץ להכין. אז החלטתי לפנק אתכם במנת פסטה חדשה ושווה, אבל כזו שמכינים בשיא המהירות והקלות בבית. ועדיין.. מתקבלת פסטה ״כמו במסעדות״. עשירה מפנקת וטעימה בטירוף!

הכל התחיל כשאותגרתי על ידי ברילה, שאת הפסטה שלה אוהבים מאוד אצלנו בבית, להכין מנת פסטה מיוחדת לכבוד יום הפסטה הבינלאומי.

התלבטתי מאוד מה להכין שיהיה מיוחד, ויחד עם זאת קל להכנה, והחלטתי להכין לכם טוויסט על המנה המוכרת של פסטה שמנת פטריות. רעננתי אותה עם רצועות ארטישוק וגם נתתי לה קצת טעימה של כמהין (שזה לא חובה) וביחד יצאה מנה שכולה ״וואו״ רק שההכנה שלה היתה באמת קלילה ומהירה.

החומרים ל 3 מנות פסטה:

חצי חבילת פסטה מסוג טליאטלה – פאשר גם סוגים אחרים אבל אז תצטרכו להשתמש ב 3/4 חבילה
3-4 שיני שום כתושות או פרוסות דק
מעט שמן זית לטיגון
4-5 תחתיות ארטישוק פרוסות לרצועות דקות (השתמשתי בקפוא שהפשרתי וחתכתי)
סלסילת פטריות שמפיניון או פורטבלו (אפשר לשלב) חתוכות לחצאים או לרבעים
חצי כפית מחית כמהין או מלח כמהין (לא חובה)
1.5 מיכלים (כ- 400 מ״ל) שמנת מתוקה (אפשר שמנת לבישול)
גבינת פרמזן להגשה
מלח ופלפל לפי הטעם.

ההכנה:

בסיר שטוח או במחבת גדולה מטגנים מעט את השום עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את תחתיות הארטישוק לטיגון קל עד שהן משחימות מעט.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד קצת עד שגם הן משחימות.

מוסיפים את השמנת המתוקה ואת מחית הכמהין (או מלח כמהין) ומביאים לרתיחה קלה.

כאמור, לא חייבים להשתמש במחית הכמהין זו עוד תוספת של טעם לרוטב, אבל כמובן שיהיה טעים גם בלעדיה.

טיפ שלי – אחרי שהשתמשתם במחית סגרו אותה ושימו אותה בשקית או שתיים לפני שמכניסים למקרר כי היא מאוד ארומטית ואם לא תסגרו אותה טוב ותאטמו בשקית כל המקרר שלכם יריח מכמהין (שזה ריח נהדר אבל לא לכל תכולת המקרר 🙂 )

במקביל מבשלים את הפסטה בסיר עם המון מים ומלח. אם אתם משתמשים בטליאטלה שימו לב שהפסטה הזו מגיעה בפקעות מסולסלות ואז חשוב לפרום אותן מעט עם מזלג במהלך הבישול כדי שיתבשלו אחיד.

כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לסיר או למחבת עם הרוטב שבינתים בעבע והסמיך מעט.

מערבבים עם הרוטב וממשיכים לבשל עוד דקה או שתיים עד שכל הפסטה מצופה ברוטב. אם חסר שמנת אפשר להוסיף עוד קצת ממנה או לדלל במעט חלב (בואו נגיד שהמנה הזו לא דיאטטית…).

בסיום ההכנה מעבירים את הפסטה לצלחות ומפזרים פרמזן מעל.

נכון שזו מנה שממש ממש קל להכין? כמה דקות ובלי הרבה התעסקויות וקיבלתם מנה כמו במסעדות 🙂

מחפשים עוד רעיונות למנות עם פסטה? קבלו את מתכוני הפסטה המנצחים שלי: פסטה ברוטב בולונזלזניה אליפות, מאפה פסטה וגבינות ולפינוק – מקרוני אנד צ'יז

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

פסטה ברוטב שמנת פטריות וארטישוק

Servings 3 מנות

מצרכים:

  • 1/2 חבילת פסטה - מומלץ טליאטלה או פטוצ׳יני
  • 3/4 שיני שום כתושות או חתוכות פרוסות דקות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 3-4 תחתיות ארטישוק חתוכות לפרוסות דקות כחצי שקית מופשרת כמובן
  • סלסילה פטריות שמפיניון או פורטאבלוהחתוכים לרביעים או לפרוסות עבות
  • 1/2 כפית מחית כמהין או מלח כמהין - לא חובה
  • 400 מ״ל שמנת מתוקה אפשר שמנת לבישול
  • גבינת פרמזן להגשה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • מטגנים במעט שמן זית את השום עד שישחים. מוסיפים את רצועות הארטישוק ומטגנים קלות להשחמה.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט עד שישחימו.
  • מוסיפים את השמנת ומחית הכמהין ומביאים לרתיחה עדינה. זהירות שלא לתת לה לרתוח מדי.
  • במקביל מבשלים את הפסטה במים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן.
    אם הרוטב מוכן והפסטה עוד לא מנמיכים את החום של הרוטב עד שהפסטה תהיה מוכנה.
  • מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מבשלים כמה דקות נוספות עד שהפסטה מצופה ברוטב.
  • מגישים לצלחות ומפזרים מעל פרמזן.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *